Μαντόνα: Η βασίλισσα της ποπ γίνεται σήμερα 65 ετών - 40 χρόνια απίστευτης καριέρας

Η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών τελευταία έχει γίνει από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της showbiz

Γενέθλια έχει σήμερα η Μαντόνα (Madonna), η βασίλισσα της ποπ που τελευταία έχει γίνει από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της showbiz των εκκεντρικών (άλλοι λένε θλιβερών) εμφανίσεων και αναρτήσεων της. 

Πρόσφατα, πέρασε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της και η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Διαβάστε σχετικά: Το πρώτο μήνυμα της Μαντόνα μετά την περιπέτεια της υγείας της - Η σκέψη της όταν ξυπνησε στο νοσοκομείο

To 1983 το "Holiday", το οποίο κυκλοφόρησε ως τρίτο σινγκλ, έγινε η πρώτη παγκόσμια επιτυχία της. Από τότε ξεκίνησε η μεγαλειώδης καριέρα της, με τη Μαντόνα να γίνεται παγκόσμιο είδωλο και για 4 δεκαετίες να παραμένει στην κορυφή.  

Η Μαντόνα Λουίζ Βερόνικα Τσικόνε γεννήθηκε στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν, στις 16 Αυγούστου του 1958 και - μέσα από μία πολυτάραχη προσωπική ζωή - και αμέτρητες επιτυχίες, είναι σήμερα μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Από το 2012 κατέχει πάνω από είκοσι ρεκόρ στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η Μαντόνα είναι η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες #1 επιτυχίες στα διεθνή τσαρτς, ενώ έχει αναγνωριστεί ως η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 330 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Από τις «ιστορικές» εμφανίσεις της ήταν το 1990, στην σκηνή  των MTV Awards, όταν ερμήνευσε ζωντανά το εμβληματικό Vogue. 

Το 2013, η περιουσία της είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί η πιο ακριβοπληρωμένη μουσικός στον κόσμο.

Από το έτος 1990 μέχρι σήμερα, οι περιοδείες της έχουν αποφέρει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να θεωρείται η καλλιτέχνης με τις πιο κερδοφόρες παγκόσμιες περιοδείες στην ιστορία.

Τον Μάιο του 2019, μετά από μακροχρόνια δημόσια απουσία, η Μαντόνα εμφανίστηκε ζωντανά στην σκηνή της Eurovision του Ισραήλ, προκαλώντας μία παγκόσμια… παγωμάρα με την απογοητευτική, όπως σχολιάστηκε, εμφάνισή της.

Πολλοί λένε ότι αυτό ήταν το turning point, το σημείο καμπής, από όπου ξεκίνησε η πτώση της βασίλισσας… Ο χρόνος θα δείξει. ...

Πηγή: skai.gr