Karl Lagerfeld: Η διάσημη γάτα του κληρονόμησε 1,5 εκατ. δολάρια – Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;

Η Choupette είναι πλέον πλουσιότερη από τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη

Η γάτα του Καρλ Λάγκερφελεντ, η διάσημη Choupette, κληρονόμησε από τον διάσημο σχεδιαστή μόδας 1,5 εκατ. δολάρια, ο οποίος απεβίωσε το 2019 σε ηλικία 85 ετών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος διαχειρίζεται όλα αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail». 

Είναι εντυπωσιακό ότι τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί διάσημοι και πλούσιοι μετά τον θάνατό τους αφήνουν μέρος της τεράστιας περιουσίας τους στα αγαπημένα τους κατοικίδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν στους τετράποδους φίλους τους μια καλή ποιότητα ζωής. Ωστόσο, το να αφήνεις πολλά μετρητά σε ένα κατοικίδιο ζώο είναι μια «γκρίζα» περιοχή. 

Η Choupette είναι πλέον πλουσιότερη από τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Πολλοί μπορούν να τη φανταστούν να τρώει το πιο ακριβό μπολ με κροκέτες -αν τρώει μια τόσο «πεζή» τροφή για κατοικίδια- και να κοιμάται μόνο στα πιο μαλακά κρεβάτια. 

Όπως φαίνεται στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ταξιδεύει με στυλ, σε ειδική θήκη Louis Vuitton αξίας 2.000 δολαρίων, και μπαίνει μόνο σε ιδιωτικά τζετ. 

Στη Γαλλία, όπου διαμένει η Choupette - όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο - τα κατοικίδια ζώα θεωρούνται ιδιοκτησία και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κληρονομήσουν ούτε σεντ!

«Στη Γαλλία δεν μπορείτε να ορίσετε ένα κατοικίδιο ζώο ως δικαιούχο μιας κληρονομιάς. Για να λάβει ένας δικαιούχος κληρονομιά, πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο ή ίδρυμα», δήλωσε το 2019 στο CBS News γνωστή δικηγόρος που ασχολείται με παρόμοιες υποθέσεις. 

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αφήσει πίσω του χρήματα, για να εξασφαλίσει την ευημερία ενός κατοικίδιου ζώου. Αν και, δεν είναι σαφές τι επέλεξε ο Λάγκερφελντ… 

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι να αφήσετε τα χρήματα στον νέο φροντιστή. Η γάτα του Λάγκερφελντ έχει, επίσης, τη δική της πηγή εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του μόντελινγκ, συνεργασίες όπως η Lucy Balu, και είναι το θέμα δύο βιβλίων, μεταξύ άλλων, περιουσιακών στοιχείων. 

«Έχει τη δική της μικρή περιουσία», είπε κάποτε ο διάσημος σχεδιαστής. «Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα τη φροντίσει δεν θα δυστυχήσει. Είναι ένα πλούσιο κορίτσι!».

Πηγή: skai.gr