Justine Triet: Τα… «έχωσε» στον Μακρόν για το συνταξιοδοτικό – Η ομιλία της στις Κάννες έγινε «viral» (video)

Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα έγινε η τρίτη μόλις γυναίκα στην ιστορία του διεθνούς φεστιβάλ που κερδίζει το μεγάλο βραβείο του Χρυσού Φοίνικα, χάρη στην ταινία της «Anatomy of a Fall» 

Το Σάββατο, στην τελετή λήξης του φετινού Φεστιβάλ Καννών, η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα, Justine Triet, έγινε η τρίτη μόλις γυναίκα στην ιστορία του διεθνούς φεστιβάλ που κερδίζει το μεγάλο βραβείο του Χρυσού Φοίνικα, χάρη στην ταινία της «Anatomy of a Fall».

Όταν παρέλαβε το βραβείο της από τη Jane Fonda και αφού πρώτα ευχαρίστησε φυσικά τους συνεργάτες της και την κριτική επιτροπή, η σκηνοθέτιδα χάρισε μία δυναμική ευχαριστήρια ομιλία, στην οποία καταδίκασε τις πρακτικές της γαλλικής κυβέρνησης του Μακρόν. Η παθιασμένη έκκλησή της δεν άργησε να γίνει «viral», πρωταγωνιστώντας στα πρωτοσέλιδα των γαλλικών μέσων.

Η Triet αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Γάλλου πρόεδρου, που ανεβάζει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και προκάλεσε αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Γαλλία «ταρακουνήθηκε από το κίνημα διαδηλώσεων που ήταν χωρίς προηγούμενο, εξαιρετικά δυνατό και ομόφωνο κατά της μεταρρύθμισης». Δήλωσε, επίσης, ότι «οι διαδηλώσεις απορρίφθηκαν και καταπιέστηκαν με σοκαριστικό τρόπο και αυτό το μοτίβο όλο και περισσότερο ασυγκράτητης εξουσίας εφαρμόζεται τώρα σε διάφορους τομείς, προφανώς κοινωνικά είναι και το πιο σοκαριστικό, αλλά το βλέπουμε σε κάθε σφαίρα της κοινωνίας και η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν έχει γλιτώσει». 

Κατέληξε καταδικάζοντας τη «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση» που προωθεί «μία εμπορευματοποίηση της κουλτούρας» .

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr