Ιταλία: Έκαναν γκράφιτι την Αντζελίνα Τζολί με ουλές μαστεκτομής - Ύμνος στη γυναικεία δύναμη

Ο Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης, ο οποίος ξεκίνησε την ενασχόλησή του πριν από σχεδόν 30 χρόνια

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα έργο γκράφιτι στην Ιταλία από τον καλλιτέχνη aleXsandro Palombo. Ο δημιουργός του γκράφιτι θέλησε με αυτό τον τρόπο να υμνήσει τη γυναικεία δύναμη, μέσα από το πορτρέτο της Χολιγουντιανής ηθοποιού, για τον καρκίνο του μαστού. 

Η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής και η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πόλης.

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε γκράφιτι στην Ιταλία

Το γκράφιτι φέρει τον τίτλο «Love Yourself» και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο καλλιτέχνης θέλησε με τη σειρά του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να υμνήσει τη δύναμη και το θάρρος όλων των γυναικών, αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε γκράφιτι στην Ιταλία

Το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχα καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων με τίτλο «SURVIVOR», τα οποία έγιναν αμέσως viral. 

Ο Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης και ξεκίνησε να ασχολείται με αυτά τα έργα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Σήμερα, συνεχίζει την ερευνητική του πορεία και την ευαισθητοποίηση, που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, στις ανισότητες, στη διαφορετικότητα, στην ηθική και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από την οπτική του και την τέχνη του, ωθεί το κοινό σε προβληματισμό, με στόχο να ανατρέψει κοινωνικά στερεότυπα και να αναδείξει ζητήματα και κακώς κείμενα του παγκόσμιου κοινωνικού γίγνεσθαι. 

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε γκράφιτι στην Ιταλία

Πηγή: skai.gr