Γιατί η Σερένα Γουίλιαμς εμφανίστηκε στο Wimbledon με μαύρα αυτοκόλλητα στο πρόσωπό της

Η Σερένα Γουίλιαμς εμφανίστηκε στο Wimbledon με μαύρα αυτοκόλλητα

Το εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο υλικό χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και να αυξήσει το εύρος κίνησης στις αρθρώσεις, παρά τις περιορισμένες αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικό

Η Σερένα Γουίλιαμς, μετά την ήττα της στον πρώτο γύρο του Wimbledon, μίλησε για το μέλλον της στο τένις. Η 40χρονη, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων επέστρεψε στο βρετανικό major μετά από έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας. Η Γουίλιαμς ηττήθηκε με 7-5, 1-6, 7-6 (7) από τη Γαλλίδα, Αρμονί Ταν μετά από τρεις ώρες αγώνα. Μετά το τέλος του αγώνα, η Αμερικανίδα ομολόγησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη για τόσο μεγάλο -σε διάρκεια- αγώνα, ενώ δεν έδωσε σαφή απάντηση για το μέλλον της. 

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση, σύμφωνα με τη «Daily Mail», ήταν τα μαύρα αυτοκόλλητα στο πρόσωπό της, τα οποία έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν αν ήταν συμβολικά ή αν ήταν ένα τέχνασμα για να αποθαρρύνει την αντίπαλό της.

Η Σερένα Γουίλιαμς

Αποδείχθηκε, λοιπόν, ότι οι μικρές λωρίδες στο δεξί της μάγουλο ήταν ιατρική ταινία, που πιστεύεται ότι βοηθάει στο να διατηρούνται καθαρά τα ιγμόρεια της και να αναπνέει σωστά. Η 40χρονη πάσχει από υποτροπιάζουσα ιγμορίτιδα, η οποία, εκτός από το μπλοκάρισμα των αεραγωγών, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, πίεση και πόνο στο πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, γράφει η «Daily Mail», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο θέμα υγείας. 

Το εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο υλικό χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και να αυξήσει το εύρος κίνησης στις αρθρώσεις, παρά τις περιορισμένες αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικό. Έχει γίνει το απαραίτητο… «αξεσουάρ» για αθλητές κορυφαίου επιπέδου όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τον Τάιγκερ Γουντς.

O Τάιγκερ Γουντς

Παρόλο που στην πραγματικότητα η ταινία αυτή υπάρχει από τη δεκαετία του 1970, οι μελέτες δεν έχουν καταφέρει να δείξουν αν η ανακούφιση που αναφέρουν οι αθλητές είναι απλώς ένα φαινόμενο placebo. Η «KT Tape», η εταιρεία που κατασκευάζει την ταινία, έχει προειδοποιήσει τους αθλητές που τη φορούν στο πρόσωπό τους ότι η ταινία δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: skai.gr