Η επιρροή της Μαύρης Σελήνης Λίλιθ στα ζώδια – Ποιοι είμαστε στο... σκοτάδι

Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η σκοτεινή μας θηλυκή ενέργεια

Υπάρχουν πλευρές του χαρακτήρα μας που δεν ξέρουμε ή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ούτε στον εαυτό μας. Είναι εκείνες που δεν μας αρέσουν, γιατί δεν κολακεύουν την εικόνα που θέλουμε να έχουμε για εμάς. Όμως, εκείνες συχνά αναδύονται στη ζωή μας και μάλιστα στις πιο ακατάλληλες φάσεις.

Ο έρωτας, όταν θέλουμε να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχει η σχέση μας, είναι μια από τις πιο ευαίσθητες. Η θέση της Λίλιθ σε ένα ωροσκόπιο αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα σκοτεινά σημεία. Γι’ αυτό άλλωστε και τη λένε «Μαύρη Σελήνη».  

H Μαύρη Σελήνη – Λίλιθ πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τη σκοτεινή γυναικεία ενέργεια, τη διεκδίκηση των επιθυμιών και των αναγκών κάποιου. Όποια κι αν είναι αυτά. Απελευθερώνεται όταν ασκούμε την ελεύθερη βούλησή μας, όταν είμαστε απρόθυμοι να συμβιβαστούμε, όταν επαναστατούμε και μεταμορφώνουμε τον εσωτερικό πόνο και τον θυμό σε δύναμη, σε ελευθερία.

Είναι  ένα σημείο στον ουρανό, που καθορίζεται από την τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη. Η τροχιά της Σελήνης δεν έχει κυκλικό σχήμα, αλλά ελλειπτικό. Αντί να έχει λοιπόν ένα γεωμετρικό κέντρο, όπως ο κύκλος, έχει δύο. Το γεωμετρικό κέντρο που βρίσκεται στο τμήμα της έλλειψης που είναι μακρύτερα από τη Γη αποτελεί τη θέση της Λίλιθ.  Προφανώς πρόκειται για ένα σημείο που μετακινείται, καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και η Σελήνη την ακολουθεί. Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για το σημείο της σεληνιακής τροχιάς, που βρίσκεται κάθε φορά μακρύτερα από τη Γη. Επειδή όμως και τα δύο αυτά σημεία βρίσκονται στην ίδια ευθεία, από τη Γη φαίνονται να συμπίπτουν πάνω στον ουρανό.

Είναι μια άγρια ενέργεια που έχει να κάνει με πρωτόγονες παρορμήσεις. Αντιπροσωπεύει τον εαυτό που φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει αποδεκτός από τους άλλους. Μπορεί να έχει να κάνει με την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, αλλά και με τις υποσυνείδητες επιθυμίες του ψυχισμού μας.

Δείτε εδώ πού βρισκόταν η Λίλιθ όταν γεννήθηκες και ποιες είναι οι δικές σου «σκιές».

Η Λίλιθ στον Κριό

Κάποιος που έχει τη Λίλιθ στον Κριό κυβερνάται από παρορμήσεις. Είναι ανταγωνιστικός και ανεξάρτητος. Είναι ένας ατρόμητος ηγέτης που θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ακόμη και στο σεξ, οδηγείται από τόλμη και επιθυμία. Μερικές φορές πρέπει να διακρίνει πότε είναι καλύτερο να επιδιώκει τα ακραία πάθη του και πότε είναι καλύτερο να μάθει να τα ελέγχει.

Η Λίλιθ στον Ταύρο

Αισθησιακά, ακαταμάχητα, τα άτομα με τη Λίλιθ στον Ταύρο νιώθουν αγάπη για την ομορφιά και τις απολαύσεις της ζωής, όπως το φαγητό και το σεξ. Είναι σχεδόν αδύνατο να τους αντισταθεί κανείς, γιατί η γοητεία τους είναι μεθυστική. Εξάλλου, τους κυβερνά η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, της ομορφιάς και της αφθονίας. Πρόσεξε, όμως, να μην περάσεις από το πάθος στην κτητικότητα.

Η Λίλιθ στους Διδύμους

Ποτέ ικανοποιημένη. Περίεργη, ζωηρή. Όσοι έχουν τη Λίλιθ στους Διδύμους έχουν το καρμικό καθήκον να επικοινωνούν, να μείνουν μακριά από κουτσομπολιά και να χρησιμοποιούν το εξαιρετικά λαμπρό μυαλό τους για πράξουν με παρορμητικότητα και λίιιγη ασυνέπεια.

Η Λίλιθ στον Καρκίνο

Τα άτομα με τη Λίλιθ στον Καρκίνο τείνουν να είναι υπερβολικά υποτακτικά, να νοιάζονται για τους άλλους σε σημείο αυτοθυσίας και να υπερασπίζονται σκληρά τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού. Θα πρέπει να θυμούνται να καλλιεργούν αγάπη και χρόνο και για τον εαυτό τους. Και ποτέ μην χρησιμοποιούν τη φροντίδα τους για τους άλλους ως όπλο χειραγώγησης.

Η Λίλιθ στον Λέοντα

Ο ναρκισσισμός και η υπερηφάνεια είναι οι χειρότεροι εχθροί. Η εσωτερική δύναμη, από την άλλη, είναι το όπλο που χρησιμοποιεί για να γοητεύει τους άλλους. Τα πάντα είναι καθαρές επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του σεξ, αλλά μερικές φορές πρέπει να αφήσει την πρωτοβουλία στον σύντροφό της και να σταματήσει να ζητά τα φώτα της δημοσιότητας αποκλειστικά για τον εαυτό της.

Η Λίλιθ στον Παρθένο

Εμμονική με την υγιεινή, μερικές φορές ντρέπεται για τις επιθυμίες της. Θα έκανε τα πάντα για να ικανοποιήσει τον σύντροφό της, αλλά θα έπρεπε να μάθει να αφήνει τον αισθησιασμό και το φυσικό της ταλέντο να διεισδύει στο μυαλό του άλλου.

Η Λίλιθ στον Ζυγό

Η Λίλιθ στον Ζυγό μια γοητευτική διπλωμάτης, αλλά και σαγηνεύτρια προικισμένη με κομψότητα και χάρη. Απελευθερώσου από την πίεση της κρίσης των άλλων και μάθε να δέχεσαι τους ανθρώπους όπως είναι χωρίς να τους εξιδανικεύεις.

Η Λίλιθ στον Σκορπιό

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του σεξ. Αυτό σημαίνει ότι κυνηγά τους εραστές σαν θηράματα και είναι προικισμένος με μεγάλη γοητεία και ένταση. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει εμμονικός και να ζηλεύει παραπάνω από το αποδεκτό.

Η Λίλιθ στον Τοξότη

Όσοι έχουν τη Λίλιθ στον Τοξότη λατρεύουν να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν εκεί που δεν έχει πάει κανείς πριν. Ταυτόχρονα όμως, τείνουν να κρύβονται, να ντρέπονται για το χάρισμα ή τις ιδιότητές τους, σε σημείο να τα κρύβουν από τους άλλους. Το μάθημα που πρέπει να πάρεις; Να είσαι περήφαη να δείχνεις ποιος είσαι.

Η Λίλιθ στον Αιγόκερω

Στον Αιγόκερω η Λίλιθ είναι εντελώς αδιάφορη. Φαίνεται ότι μπορεί να γίνει αδίστακτη και παγωμένη αν δεν εκπληρωθούν οι ελπίδες και οι επιθυμίες της. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγεις το μπλέξιμο δουλειά και ευχαρίστηση και να χρησιμοποιήσεις την εξαιρετική ανθεκτικότητα αυτού του ζωδίου για να αξιοποιήσεις στο έπακρο και τις δύο πτυχές της ζωής, αλλά χωριστά.

Η Λίλιθ στον Υδροχόο

Τα άτομα με Μαύρη Λίλιθ στον Υδροχόο έχουν εμμονή με την ελευθερία τους και δεν έχουν ενσυναίσθηση. Θα πρέπει να θυμούνται ότι μερικές φορές πρέπει να ανοιγόμαστε στους άλλους και να τους ακούμε χωρίς απαραίτητα να ψάχνουμε το πιο πρωτότυπο ή ενδιαφέρον πράγμα πάνω τους.

Η Λίλιθ στους Ιχθύς

Όσοι έχουν τη Λίλιθ στους Ιχθύες προτιμούν τη φαντασία από την πραγματικότητα και καταπιέζουν ακόμη και τα συναισθήματά τους. Πότε θα καταλάβουν ότι το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στην αποδοχή του εαυτού μας;

Πηγή: Savoir Ville