Κλείσιμο

H Google τιμά τον τυφλό πιανίστα της τζαζ Μανφρέντο Φεστ

Τον τυφλό πιανίστα της τζαζ Μανφρέντο Φεστ τιμά η Google με το σημερινό της Doodle.

Ο Μανφρέντο Φεστ ήταν επικεφαλής μουσικού συγκροτήματος που βοήθησε στη δημιουργία του κινήματος bossa nova της Βραζιλίας. Η Google Doodle γιορτάζει τα 86α γενέθλιά του .

Ο Φεστ γεννήθηκε στη Βραζιλία από γονείς που μετανάστευσαν από τη Γερμανία τη δεκαετία του 1920. Άρχισε να σπουδάζει κλασική μουσική σε ηλικία πέντε ετών  Τυφλός από τη γέννησή του, ο Φεστ έμαθε να διαβάζει μουσική σε Braille και να παίζει πιάνο, πλήκτρα και σαξόφωνο. Ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για την τζαζ κατά τη διάρκεια του κολεγίου, αποφοιτώντας με πτυχίο στη μουσική από το Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Πέρασε την πρώιμη μουσική του καριέρα παίζοντας σε μπαρ και κλαμπ γύρω από το Σάο Πάολο και συμμετείχε στο αναδυόμενο κίνημα bossa nova της Βραζιλίας, ένα στυλ μουσικής όπου η σάμπα συνδυάζεται με την τζαζ. Το 1963, ο Φεστ συνέθεσε και ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, Bossa Nova, Nova Bossa. 

Ο Φεστ κυκλοφόρησε 19 άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πειραματιζόμενος με συνδυασμούς τόσο βραζιλιάνικου όσο και αμερικανικού στυλ. Η μουσική του Φεστ - συμπεριλαμβανομένου του τζαζ φανκ στολίδι του 1976, Brazilian Dorian Dream - εξακολουθούν να ερμηνεύονται από μουσικούς και γκρουπ τζαζ σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: skai.gr