Feng Shui στη δουλειά: 4 συμβουλές για να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου

Feng σημαίνει άνεμος και Shui σημαίνει νερό για αυτό και όταν τοποθετείς αντικείμενα στον χώρο σου σύμφωνα με τη ροή της φυσικής τους ζωτικότητας.

Η αρχαία κινεζική πρακτική του Feng Shui χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση και την αναδιαμόρφωση χώρων εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η πανάρχαια πρακτική όμως προσφέρει πολλά περισσότερα από τον απλό εντοπισμό των διακοσμητικών στοιχείων σε έναν χώρο.

Όντας ένας συνδυασμός τέχνης και επιστήμης, το Feng Shui βασίζεται σε “νόμους” που είναι σημαντικοί για την καλλιέργεια θετικής ενέργειας και παραγωγικότητας σε έναν χώρο, ενισχύοντας παράλληλα τη συνολική του εμφάνιση.

Ενώ μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική στην κατοικία τους για να την κάνουν πιο στιλάτη, και ταυτόχρονα να υπάρχουν vibes θετικής ενεργείας, κάποιοι την ενσωματώνουν στον χώρο εργασίας τους για να δημιουργήσουν ένα πιο ζωντανό και θετικό περιβάλλον.

Τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να διατηρούνται πάντα καθαρά, σύμφωνα με το Feng Shui

Feng σημαίνει άνεμος και Shui σημαίνει νερό για αυτό και όταν τοποθετείς αντικείμενα στον χώρο σου σύμφωνα με τη ροή της φυσικής τους ζωτικότητας, θα επηρεάσει θετικά τις δονήσεις σου ενώ θα φέρει ισορροπία, εστίαση και αποτελεσματικότητα. Δεν έχει σημασία, το πού εργάζεσαι , απλώς τοποθέτησε τα διακοσμητικά στοιχεία με αυτές τις απλές 4 συμβουλές και παρατήρησε την αλλαγή στη ροή  του περιβάλλοντός σου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές βασισμένες στο Feng Shui για να βελτιώσεις την παραγωγικότητα στον χώρο εργασίας σου.

Βάλε τέλος στην ακαταστασία

Το να βάλεις ένα τέλος στην ακαταστασία που επικρατεί στο γραφείο σου είναι το πρώτο βήμα που ακολουθεί η θεωρία του Feng Shui! Το χάος είναι ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να εμποδίσει την ενέργειά και την παραγωγικότητά σου. Η ακαταστασία δεν θεωρείται καλή για τον χώρο εργασίας. Όταν είσαι περιτριγυρισμέν@ από σωρούς ακαταστασίας, θα αισθάνεσαι κουρασμέν@ και αποθαρρυμέν@, κάτι που τελικά θα επηρεάσει αρνητικά την εργασία σου.

Κάθε φορά που μπαίνεις στον χώρο εργασίας σου, ξεκίνα πάντα πετώντας ή τακτοποιώντας όλα τα περιττά στοιχεία. Κάνε το ίδιο και στο τέλος της ημέρας. Αυτό όχι μόνο ενισχύει τον φυσικό σου χώρο, αλλά και ελευθερώνει ψυχικό χώρο εξαλείφοντας κάθε περιττό άγχος.

Μην παραμελείς τα φυτά σου

Τόσο τα φυτά όσο και το νερό είναι φυσικά καταπραϋντικά για την οπτική σου και είναι ιδανικά για να ηρεμήσουν το μυαλό, ενώ παράλληλα φροντίζουν να υπάρχει ένα περιβάλλον χωρίς άγχος και γεμάτο θετική ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι ενσωματώνουν όλο και περισσότερα από αυτά τα φυσικά διακοσμητικά στους χώρους τους. Εάν δεν κάθεσαι κοντά σε ένα παράθυρο με θέα το πράσινο, τότε το να τοποθετήσεις μερικά φυτά ή λουλούδια γύρω σου γίνεται ακόμα πιο ζωτικής σημασίας.

Δώσε βάση στη θέση του γραφείου

Πρέπει να επανατοποθετήσεις το γραφείο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεις την πόρτα και η πλάτη σου να ακουμπάει στον τοίχο. Αν και αυτός είναι ο πολύ βασικός κανόνας, μπορείς να προχωρήσεις λίγο περισσότερο για να βρεις τη δική σου στρατηγική θέση. Έχοντας την πλάτη σου προς την πόρτα μπορεί να αποδυναμώσει τα επίπεδα ενέργειάς σου, επομένως πρέπει να οργανώσεις τη θέση σου πιο έξυπνα. Το Sha chi είναι η επιθετική ενέργεια που μπορεί να σου “επιτεθεί”: βεβαιώσου ότι δεν κάθεσαι σε σημείο όπου μια έντονη γωνία είναι στραμμένη προς το μέρος σου.

Περίβαλλε τον εαυτό σου με πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμέν@

Το Feng Shui εστιάζει στην καλλιέργεια θετικής ενέργειας σε έναν χώρο έτσι ώστε να νιώθεις χαρούμεν@ και θετικ@ όταν περιβάλλεσαι με τα πράγματα που αγαπάς. Προχώρησε επιλεκτικά και φέρε τα μίνιμαλ αντικείμενα στον χώρο εργασίας σου. Τοποθέτησε χαρούμενες εικόνες, αφίσες, εμπνευσμένα αποσπάσματα ή κάτι που σου έχει χαρίσει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Όλα αυτά θα λειτουργήσουν τέλεια για να σε παρακινήσουν. Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος εργασίας σου θα σου δίνει εύκολα έναν σκοπό ή τον ενθουσιασμό που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις ευχάριστα τη δουλειά σου χωρίς άγχος.

Διαβάστε ακόμη:

4 λάθη που κάνει πάντα ένας Καρκίνος σε μια σχέση

Το bowl με τραγανό ρύζι που έφτιαξε η @surtuko μας έσωσε τη μέρα

Πηγή: savoirville