Εντυπωσιακή αγροικία... «κουρνιάζει» ψηλά μέσα στα καναδικά δάση - Δείτε φωτό

Η «m.o.r.e. Cabin» σχεδιάστηκε να ακουμπά ελαφρά το έδαφος. Κατασκευάστηκε βιώσιμα με μια δομή σταυρωτής επικολλητής ξυλείας, με μείωση του μεγέθους των θεμελίων μέσω ενός χαλύβδινου ιστού και ενέργεια εκτός δικτύου και υψηλής απόδοσης θέρμανση

Την εμβληματική αγροικία με κορμούς δέντρων της βορειοαμερικανικής ερημιάς υμνεί το καναδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kariouk Architects με έναν πιο ακριβολόγο, αλλά και σύγχρονο τρόπο. Οι αρχιτέκτονες σημειώνουν ότι η τυπική σύγχρονη αγροικία είναι μια εκδοχή δάσους της οικίας των προαστίων με όλες τις σύγχρονες ανέσεις της, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αυτά τα κτήρια φαινομενικά μόνον είναι «ένα με τη γη», υπονοώντας μειωμένη περιβαλλοντική επίπτωση.

Η αγροικία «m.o.r.e. Cabin» που σχεδίασαν αντιστρέφει αυτή την ιδέα με το να διαχωρίζεται πλήρως από το τοπίο καθώς στηρίζεται πάνω σε στύλους, έχοντας μια πιο βιώσιμη ύπαρξη σε σύγκριση με άλλες αγροικίες.

Η «m.o.r.e. Cabin» σχεδιάστηκε να ακουμπά ελαφρά το έδαφος. Κατασκευάστηκε βιώσιμα με μια δομή σταυρωτής επικολλητής ξυλείας (CLT), με μείωση του μεγέθους των θεμελίων μέσω ενός χαλύβδινου ιστού και ενέργεια εκτός δικτύου και υψηλής απόδοσης θέρμανση. Κουρνιάζοντας ψηλά, η αγροικία είναι ευάερη. Τα εσωτερικά θερμαίνονται με υψηλής απόδοσης «green carbon» ξυλόσομπα.

Επιπλέον, το υπερυψωμένο κατάλυμα εισάγει νέο καταφύγιο για τις νυχτερίδες, είδος που κινδυνεύει. «Ένας από τους στόχους της οικίας ήταν να δημιουργήσουμε εκτεταμένο κατάλυμα για τις καφέ νυχτερίδες που κινδυνεύουν», σχολίασαν οι αρχιτέκτονες, μιλώντας για τη σχέση της οικίας με τους νυκτόβιους γείτονές της. «Στον ιστό ενσωματώθηκαν θήκες για νυχτερίδες, ώστε να προσφέρεται ασφάλεια απέναντι σε αναρριχώμενα αρπακτικά και μια ανεμπόδιστη διέξοδος πτήσης προς τη λίμνη», πρόσθεσαν.

Πηγή: skai.gr