Αυτό το superyacht αξίας 86 εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να «πετάξει» στο νερό – Πρόκειται για ένα πλωτό «διαμάντι»

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα beach club με πισίνα στα τέσσερα επίπεδά του

Μια σειρά από καινοτόμες ιδέες για υπερπολυτελή σκάφη έχουν αναδυθεί τους τελευταίους μήνες. Η πιο πρόσφατη προέρχεται από το στούντιο Lazzarini Design Studio, η οποία ξεχωρίζει. 

Το σκάφος μήκους 74 μέτρων, γνωστό ως «Plectrum», που κινείται με ένα σύστημα υδροπτέρυγων, μπορεί να ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να… «πετάει» με υψηλές ταχύτητες.

Το σκάφος «Plectrum

Σύμφωνα με την ομάδα του ιταλικού στούντιο, οι υπεύθυνοι εμπνεύστηκαν τον σχεδιασμό του, σε μεγάλο βαθμό, από το America's Cup, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ιστιοπλοΐας. Αλλά αντί να σπρώχνεται από τον άνεμο όπως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό το τεράστιο λαμπερό πορτοκαλί σκάφος θα κινείται με τρεις κινητήρες υδρογόνου, με δυνατότητα να φτάσει τους 5.000 ίππους ο καθένας.

Το σκάφος «Plectrum

Η κατασκευή ενός υδροπτέρυγου αυτού του μεγέθους θα ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα. Αν και το σχέδιο είναι απλώς μια ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια, με κόστος περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια ευρώ), αν βρεθεί αγοραστής.

Το σκάφος «Plectrum

«Θέλουμε να θυμόμαστε ότι το 1964, η ναυπηγική βιομηχανία ήταν ήδη ικανή για την κατασκευή παρόμοιων σκαφών», αναφέρουν οι σχεδιαστές σε ανακοίνωσή τους. Κατασκευασμένο από ένα μείγμα σύνθετων υλικών από ξηρά ανθρακονήματα, το ελαφρύ superyacht έχει σχεδιαστεί για να είναι το ταχύτερο του είδους του.

Το σκάφος «Plectrum

Όσον αφορά στις ανέσεις, το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα beach club με πισίνα στα τέσσερα επίπεδά του.

Το σκάφος «Plectrum

Πηγή: skai.gr
TAGS: σκάφος