Elle Fanning: Η φήμη συνοδεύεται από ευθύνη, ειδικά τώρα που με θαυμάζουν νεότερα κορίτσια

Η ηθοποιός αποφεύγει την πίεση με επαγγελματισμό, φυσικότητα και αυτοπεποίθηση

«Η ομορφιά για μένα είναι μια μορφή αυτο-αγάπης», αναφέρει η Elle Fanning, καθισμένη σε έναν καναπέ, σε μια σουίτα στο Hôtel Le Majestic, στις Κάννες. «Ακόμα κι αν πρόκειται για το μακιγιάζ ή το πώς φτιάχνεις τα μαλλιά σου, σημαίνει ότι βρίσκεις χρόνο μέσα στην ημέρα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του δώσεις… μια στιγμή». 

Η πρέσβειρα του αρώματος «Fame» του Rabanne είναι μια ξεχωριστή ηθοποιός της γενιάς της. Η παρουσία της την κάνει να μοιάζει σαν μικρή νεράιδα. Ο επαγγελματισμός της είναι το «κλειδί» για να γίνει μια αξιοσέβαστη ηθοποιός σε μια βιομηχανία, στην οποία εργάζεται από τότε που θυμάται τον εαυτό της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

«Στην πρώτη ταινία που έκανα, στο ‘’I Am Sam’’, υποδύθηκα την αδελφή μου (Dakota Fanning) σε μικρότερη ηλικία, όταν ήμουν δύο ετών. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από αυτό. Ξέρω ότι την επισκέφτηκα στο πλατό και μου είπαν: "Μοιάζεις τόσο πολύ με την αδελφή σου"». 

Πριν από δύο χρόνια ίδρυσαν μαζί τη δική τους εταιρεία παραγωγής, τη Lewellen Pictures, ακολουθώντας τα βήματα πολλών συναδέλφων τους που αποφάσισαν να πάρουν τα ηνία των ιστοριών: «Είμαστε πολύ καλές συνεργάτιδες. Εξισορροπούμε η μια την άλλη στον επιχειρηματικό κόσμο». 

Η Elle Fanning

Η Fanning έχει μεγαλώσει στα πλατό - σε ηλικία 15 ετών είχε ήδη συνεργαστεί με τους Sofia Coppola, David Fincher, Alejandro González Iñárritu και J.J. Abrams - και έχει προσελκύσει τις νεότερες γενιές με τη σειρά «The Great», στην οποία υποδύεται τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας. «Το ‘’The Great’’ μου έχει δώσει τόσα πολλά! Αισθάνομαι ότι έχω εξελιχθεί ως ηθοποιός, αλλά και ως άνθρωπος παίζοντας την Αικατερίνη, επειδή η Αικατερίνη είναι μια τόσο ισχυρή, ειλικρινής ηγέτιδα. Ειδικά στον ρόλο μου ως παραγωγός, έμαθα να αναπτύσσω την αυτοπεποίθησή μου και να είμαι λίγο πιο ειλικρινής σε αυτή τη θέση».

Η ίδια γνωρίζει καλά το παιχνίδι της φήμης. «Υπάρχει μια ευθύνη που τη συνοδεύει, ειδικά τώρα που είμαι μια νέα γυναίκα και έχω νεότερα κορίτσια που με θαυμάζουν. Θέλεις να χρησιμοποιείς τη φήμη σου με σύνεση και με καλό τρόπο. Φυσικά, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της φήμης, την οποία αισθάνομαι ότι τόσο η αδελφή μου όσο και εγώ έχουμε αποφύγει. Ήμασταν παιδιά-ηθοποιοί και ακούς αυτές τις ιστορίες, αλλά είχαμε μια τόσο σπουδαία οικογένεια και πολύ καλούς ανθρώπους γύρω μας. Είχαμε μια κανονικότητα στη ζωή μας. Έτσι, τώρα υπάρχει και η διασκεδαστική πλευρά της φήμης, όπως να είσαι στις Κάννες και να περπατάς στο κόκκινο χαλί. Κάνω αυτό που αγαπώ». 

Η Elle Fanning

Το να είσαι σταρ συνοδεύεται και από την πίεση των προτύπων ομορφιάς, την οποία η Fanning έχει υποστεί τόσο στο Χόλιγουντ όσο και με τις συμμαθήτριές της. «Νομίζω ότι όλοι αισθάνονται έτσι, είτε βρίσκεσαι μπροστά σε μια κάμερα είτε όχι, επειδή έχουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους πολλές φορές και βλέπεις όλες αυτές τις εικόνες. Κανείς δεν έχει ανοσία στο να νιώθει έτσι. Γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνεις, γιατί όταν είσαι νέος, αυτό μπορεί να σε κυριεύσει».

Σήμερα, έχει αρκετή εμπειρία για να σταθεί όρθια και να εμπιστευτεί το ένστικτό της. Έτσι επιλέγει τις επόμενες δουλειές της: «Αν πρέπει να σκεφτείς πολύ καιρό για ένα έργο και αν πραγματικά προσπαθείς να καταλάβεις αν πρέπει να το κάνεις ή όχι, τελικά καταλήγω στο να μην το κάνω. Μου αρέσει πολύ η ενστικτώδης αντίδραση από την πρώτη φορά που διαβάζω κάτι και το συναίσθημα ότι δεν μπορώ να αφήσω κανέναν άλλον να παίξει αυτόν τον ρόλο». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

Νιώθει πολύ άνετα να παίζει με τη μόδα: «Πάντα αγαπούσα πολύ τη μόδα και ένιωθα ότι μπορούσα να εκφραστώ μέσα από τα ρούχα. Από νεαρή ηλικία, πήγαινα σε μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα και τα ανακάτευα στη δική μου γκαρνταρόμπα και απλά μου άρεσε να συνδυάζω πράγματα. Οπότε είναι απλά ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου. Είναι σαν μια δημιουργική προέκταση του ποια είμαι και ποιος χαρακτήρας θέλω να είμαι εκείνη την ημέρα», προσθέτει η διάσημη ηθοποιός.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

Πηγή: skai.gr