Γιατί ο θρύλος της μουσικής Ντέιβιντ Μπάουι κυκλοφορούσε στους δρόμους με… ελληνική εφημερίδα 

"Καθώς έφτανα σε ένα πάρτι σε ένα ξενοδοχείο στην Τριμπέκα (Νέα Υόρκη) είδα τον Μπάουι να βγαίνει από ένα κίτρινο ταξί, και να πληρώνει τον οδηγό..."  - H διήγηση του συγγραφέα Ουίλιαμ Μπόιντ

Το λόγο που ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Ντέιβιντ Μπάουι κυκλοφορούσε στους δρόμους έχοντας στο χέρι μια… ελληνική εφημερίδα, αποκάλυψε ο φίλος του, βραβευμένος συγγραφέας και σεναριογράφος Ουίλιαμ Μπόιντ σε άρθρο του στον Guardian το 2016. 

«Καθώς έφτανα σε ένα πάρτι σε ένα ξενοδοχείο στην Τριμπέκα (Νέα Υόρκη) είδα τον Μπάουι να βγαίνει από ένα κίτρινο ταξί, και να πληρώνει τον οδηγό. Χαιρετώντας τον, και αρκετά έκπληκτος που τον είδα σε αυτό το μέσο μεταφοράς, τον ρώτησα αν είχε ποτέ προβλήματα κυκλοφορώντας στην πόλη. Καθόλου, είπε, χρησιμοποιούσε με χαρά ταξί και μετρό. 

«Απλώς κουβαλάω ένα από αυτά» είπε ο θρύλος της μουσικής, και σήκωσε μια ελληνική εφημερίδα. 

«Οι άνθρωποι σκέφτονται: ‘’Αυτός σίγουρα πρέπει να είναι ο Ντέιβιντ Μπάουι;’’ Μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα – ‘’όχι, δεν μπορεί, απλά κάποιος Έλληνας που του μοιάζει’’» πρόσθεσε ο Μπάουι! 

Σημειώνεται ότι ο τραγουδιστής (8 Ιανουαρίου 1947 – 10 Ιανουαρίου 2016), υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Με πωλήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δίσκους, ο Μπάουι επηρέασε δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Λόγω της σπάνιας φωνής του και των ερμηνευτικών δυνατοτήτων του βρίσκεται στην εικοσάδα με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, στη σχετική top 100 λίστα του έγκυρου περιοδικού Rolling Stone. 

Πηγή: theguardian.com