Dan Bilzerian: Ο «βασιλιάς του Instagram» έχει τρελαθεί – Τα ξέφρενα πάρτι και ο εξωφρενικός τρόπος ζωής του

Ο 42χρονος Νταν Μπιλζέριαν, σίγουρα, δεν ντρέπεται να επιδεικνύει τον πλούτο του

Είναι ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς του Instagram». Ένας Hugh Hefner του 21ου αιώνα που κέρδισε τη φήμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πυροβολώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρίχνοντας ένα γυμνό μοντέλο από μια ταράτσα. Ωστόσο, ο τρόπος ζωής του Νταν Μπιλζέριαν, ως ο playboy με τα ιδιωτικά τζετ και τα ατελείωτα κορίτσια με μπικίνι προκαλεί ένα μυστήριο: Από πού προέρχονται τα χρήματά του; 

Ο 42χρονος Νταν Μπιλζέριαν, σίγουρα, δεν ντρέπεται να επιδεικνύει τον πλούτο του. Μάλιστα, μερικές φορές «ανεβάζει» στο Instagram φωτογραφίες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Τα social media του «ξεχειλίζουν» από φωτογραφίες από γρήγορα αυτοκίνητα, γιοτ, πολυτελείς επαύλεις στο Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες και πολλά όπλα. Και πάντα περιβάλλεται από σέξι μοντέλα, που φορούν μπικίνι ή τίποτα απολύτως.

Μια τέτοια φωτογραφία τον έφερε σε δύσκολη θέση όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα γυμνόστηθο μοντέλο ως τραπέζι για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια άλλη φορά πέταξε την πορνοστάρ, Janice Griffith, από την οροφή του σπιτιού του στο Λος Άντζελες, με στόχο την πισίνα. Εκείνη όμως έσπασε το πόδι της και τον μήνυσε.

Ο Νταν Μπιλζέριαν

Οι θαυμαστές του έμειναν έκπληκτοι όταν αποκάλυψε τις «άγριες» καταναλωτικές του συνήθειες σε μια ξενάγηση στην έπαυλη των πάρτι του στο Λας Βέγκας το 2017. Εκτός από τα χρυσά προφυλακτικά και τα όπλα στο κομοδίνο, ο Νταν επιδείκνυε ένα κοστούμι 40.000 δολαρίων που δεν είχε φορέσει ποτέ. Και στο γκαράζ υπήρχε μια Shelby Cobra του 1965, αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία δεν είχε οδηγήσει εδώ και τρία χρόνια.

Ο «ηδονιστικός» τρόπος ζωής του του προκάλεσε δύο καρδιακές προσβολές μέχρι την ηλικία των 35 ετών, όπως ισχυρίζεται. Επίσης, κάποια στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη ότι σχεδίαζε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Η πηγή των χρημάτων του ήταν πάντα πιο δύσκολο να εξακριβωθεί. Ο Νταν Μπιλζέριαν ισχυρίζεται ότι απέκτησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του, που φέρεται να φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ως επαγγελματίας παίκτης πόκερ. 

Λέει ότι άρχισε να παίζει σοβαρά στο Κολέγιο, αφού τον πέταξαν έξω από την εκπαίδευση των Navy SEALs επειδή τσακώθηκε με έναν αξιωματικό. Σε μια συνέντευξη, είπε ότι χρεοκόπησε από τις απώλειες στον τζόγο και αναγκάστηκε να πουλήσει τα όπλα του για 750 δολάρια. Τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποίησε για να κερδίσει 10.000 δολάρια, στη συνέχεια πέταξε στο Λας Βέγκας και κέρδισε 187.000 δολάρια! Αν και σπάνια εμφανίστηκε σε κορυφαία τουρνουά, ισχυρίζεται ότι έγινε πλούσιος σε ιδιωτικά παιχνίδια με δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο ποσό που έχασε ποτέ σε μια μέρα ήταν 3,6 εκατ. δολάρια. Μια άλλη φορά φέρεται να έχασε 2,3 εκατ. δολάρια με το στρίψιμο ενός νομίσματος. Αλλά το 2013 ισχυρίστηκε ότι κέρδισε 10,8 εκατ. δολάρια σε ένα παιχνίδι πόκερ και στη συνέχεια πήγε σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μεξικό για να χαλαρώσει.

Είχε πει κάποτε: «Αν δείτε το πόκερ ως ένα άθλημα όπως το μπέιζμπολ, τότε θα ήμουν ίσως ένας παίκτης της μικρής κατηγορίας ή του γυμνασίου. Αν δείτε το πόκερ σαν επιχείρηση, θα έλεγα ότι είμαι ο Bill Gates. Έχω κερδίσει πάνω από 50 εκατ. δολάρια παίζοντας πόκερ. Ποιος άλλος το έχει κάνει αυτό;». 

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Νταν είναι στην πραγματικότητα ένα παιδί του καταπιστεύματος, που ζει από τα σκοτεινά εκατομμύρια του διεφθαρμένου πατέρα του. Είναι γιος του Paul Bilzerian, ο οποίος φυλακίστηκε για απάτη με χρεόγραφα το 1989. Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν περάσει τρεις δεκαετίες «κυνηγώντας» τα 62 εκατομμύρια δολάρια που κλήθηκε να επιστρέψει το 1991. Από διάφορες καταθέσεις προκύπτει ότι ο Paul μετέφερε τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα πολύπλοκο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και οικογενειακών καταπιστευμάτων τη δεκαετία του 1990. Τουλάχιστον ένα καταπίστευμα δημιουργήθηκε για τους δύο γιους του, τον Νταν και τον Άνταμ. 

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο Νταν παραδέχτηκε ότι ήταν δικαιούχος των καταπιστευμάτων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του, αν και αρνήθηκε να πει πόσα πήρε. Σε άλλη, όμως, υποστήριξε ότι απέρριψε πληρωμές που του αναλογούσαν στην ηλικία των 30 ετών και ξανά στα 35. 

Πιο πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι έκανε άλλη μια περιουσία από τα κρυπτονομίσματα. Εν τω μεταξύ, είχε επίσης χρησιμοποιήσει τη φήμη του στο διαδίκτυο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση που πωλούσε λάδι CBD και προϊόντα ατμίσματος, με την ονομασία «Ignite». 

Το 2020 ο Νταν Μπιλζέριαν μηνύθηκε από τον αντιπρόεδρο της «Ignite», Curtis Heffernan, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούσε την εταιρεία για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει εξωφρενικά έξοδα, όπως ένα μπαρ αξίας 18.000 δολαρίων και ένα τραπέζι πινγκ πονγκ αξίας 15.000 δολαρίων. Άλλες δαπάνες που αναφέρονται στα νομικά έγγραφα περιλάμβαναν ένα γήπεδο paintball αξίας 75.000 δολαρίων, 40.000 δολάρια για έναν τοίχο αναρρίχησης, 60.000 δολάρια για ένα σετ όπλων Star Wars, 31.000 δολάρια για την ανακαίνιση της πισίνας και 50.000 δολάρια για ένα πλαίσιο κρεβατιού.

Η εταιρεία πλήρωνε επίσης το εντυπωσιακό ενοίκιο των 200.000 δολαρίων το μήνα για την έπαυλη του Νταν στο Bel Air, όπως υποστηρίχθηκε.

Η εταιρεία φέρεται, επίσης, να χρεώθηκε με ενοικίαση γιοτ, ταξίδια με ιδιωτικό τζετ με μοντέλα και μια φωτογράφιση στις Μπαχάμες αξίας 130.000 δολαρίων. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία «έγραψε» ζημιές ύψους 50 εκατ. δολαρίων τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, σύμφωνα με το «Forbes». Μόνο ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ ήταν πάνω από 16 εκατ. δολάρια, υπερδιπλάσιος από τα έσοδα των πωλήσεων εκείνης της χρονιάς.

Μια έκθεση της εταιρείας ανέφερε ότι η «Ignite» είχε συγκεντρώσει τεράστια ποσά από την έκδοση μετοχών και το δανεισμό από επενδυτές. Στη συνέχεια προχώρησε σε ένα επικό όργιο δαπανών, ακόμη και όταν η τιμή της μετοχής της έπεσε, σύμφωνα με το Forbes.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει μειώσει την όρεξη του 
Νταν Μπιλζέριαν για πάρτι και ξέφρενη ζωή… 
 

Πηγή: skai.gr