Chiara Ferragni: Δημιούργησε ένα φόρεμα – μανιφέστο για όλες τις γυναίκες - Σκεφτείτε ελεύθερα

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες να νιώσουν ελεύθερες και να αποτινάξουν τους ρόλους που τους επιβάλει η κοινωνία

Η Ιταλίδα influencer, Κιάρα Φεράνι, η οποία είναι μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεργάστηκε με τη Maria Grazia Chiuri και τον οίκο Dior, για να δημιουργήσουν ένα φόρεμα που θα μεταφέρει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. 

Το φόρεμα είναι αρκετά απλό. Είναι φτιαγμένο από μετάξι και μαύρο στο χρώμα, ενώ αποτελεί ένα ρούχο με έμπνευση από την κληρονομιά του γαλλικού οίκου. Το σύνολο συμπληρώνεται από ένα κοντό πανωφόρι σε λευκό χρώμα, το οποίο γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα: «Σκέψου ελεύθερα». 

Η φράση προέρχεται από έργο της Claire Fontaine. Επίσης, οι λέξεις έχουν εντοπιστεί σε έναν τοίχο μετά από πορεία γυναικών στη Γένοβα.


 
Η Κιάρα Φεράνι μοιράστηκε και μερικές φωτογραφίες στις οποίες φοράει το εν λόγω φόρεμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Όπως γράφει στη λεζάντα, στόχος είναι να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες να νιώσουν ελεύθερες και να αποτινάξουν τους ρόλους που τους επιβάλει η κοινωνία. Η ίδια γράφει: «Το ‘’Σκέψου Ελεύθερα’’ είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να νιώθουν απλά ο εαυτός τους χωρίς να κρίνονται». 

Πηγή: skai.gr