Ένα διαμάντι κυριολεκτικά από άλλο κόσμο παρουσίασε σήμερα ο οίκος Sotheby’s του Ντουμπάι, το οποίο ονόμασε το «Αίνιγμα». Το 555,55 καρατίων μαύρο διαμάντι, το οποίο κατά το πιθανότερο σενάριο προήλθε από το διάστημα, πρόκειται να διατεθεί σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Τιμή
Όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του οίκου σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο ανάδειξης του σπάνιου λίθου, το μαύρο διαμάντι εκτιμάται πως θα «πιάσει» τουλάχιστον 5 εκατ. βρετανικές λίρες ή 5,9 εκατ. ευρώ.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο οίκος δημοπρασιών σκοπεύει να δεχθεί και κρυπτονομίσματα για την αγορά το διαμαντιού.

Το νούμερο 5
Η Sophie Stevens ειδική στα κοσμήματα στον οίκο  Sotheby’s του Ντουμπάι δήλωσε στο Associate Press ότι το νούμερο 5 είναι εξαιρετικά σημαντικό για το συγκεκριμένο διαμάντι, το οποιο έχει επίσης 55 πλευρές.

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης “Khamsa” της Μέσης Ανατολής, το οποίο αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την προστασία. Επίσης στην αραβική Khamsa σημαίνει 5.

Προέλευση
Επομένως το νούμερο 5 φαίνεται να διατρέχει πολλές πτυχές του πετραδιού, σημείωσε η ίδια. Επίσης, επεσήμανε ππως κατά πάσα πιθανότητα το διαμάντι προέρχεται από το διάστημα.

«Με τα μαύρα διαμάντια,πιστεύουμε ότι δημιουργούνται από εξωγήινες προελεύσεις, με μετεωρίτες που χτυπούν στη γη και είτε σχηματίζουν χημικές αντιδράσεις είτεπράγματι προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες», σημειώνει η Stevens.

Τα μαύρα διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια και εντοπίζονται μόνο στην Βραζιλία καιτην Κεντρική Αφρική. H θεωρία για την εξωήινή τους προέλευση βασίζεται στα ισότοπα άνθρακα και υψηλό υδρογόνο που περιέχουν.

Πηγή: Money Review

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις