Βατόπουλος σε ΣΚΑΪ: Δεν τελειώνει η πανδημία όσο υπάρχει παγκόσμια ανισοκατανομή στα εμβόλια

«Η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όσο υπάρχει αυτή η ακραία ανισοκατανομή στα εμβόλια παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

Τόνισε δε ότι όσο οι άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα γεννιούνται συνεχώς μεταλλάξεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση της παραλλαγής Όμικρον. «Οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός, σημείωσε ο ίδιος».

Ο καθηγητής προέταξε την ανάγκη να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα , καθώς υπογράμμισε ότι «όσο δεν είμαστε όλοι προστατευμένοι δεν θα είναι κανένας προστατευμένος. Η πανδημία θα τελειώσει όταν αποκτήσουμε ανοσία όλοι».

Επίσης ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα βιολογικό σενάριο στο οποίο αναμένεται ότι θα υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στον ιό και την ανοσία του παγκόσμιου πληθυσμού και επισήμανε ότι όντως θα τελειώσει κάποτε η πανδημία αλλά το θέμα είναι με πόσους νεκρούς και με πόση ταλαιπωρία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για τον αυξημένο αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, εξήγησε ότι υπάρχει η παράμετρος των νοσούντων που πηγαίνουν αργοπορημένα στο νοσοκομείο, «είτε  οι εμβολιασμένοι επειδή θεωρούν ότι είναι 100% καλυμμένοι, είτε οι ανεμβολίαστοι διότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός». 

Πηγή: skai.gr