Κλείσιμο

Τσακρής σε ΣΚΑΪ: Δεν θα με εκπλήξει να ξεπεράσουμε τα 10.000 κρούσματα

«Δεν θα με εκπλήξει να ξεπεράσουμε 10.000 κρούσματα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση και στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του θα πρέπει το σύστημα να δίνει τη δυνατότητα και πριν τους έξι μήνες για κάποιον που θέλει και στους 4 μ 5 μήνες να αισθάνονται πιο ασφάλεια κάνοντας την τρίτη δόση.

«Κάποιος ο οποίος έχει κάνει την τρίτη δόση, έχει πέντε με δέκα φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει από κάποιον που έχει κάνει τις δυο δόσεις και 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει από κάποιον που είναι ανεμβολίαστος» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημασία έχουν οι σκληροί δείκτες. «Η θνητότητα είναι υψηλή στη χώρα μας», τόνισε ακόμη ο κ. Τσακρής επισημαίνοντας ότι τα 5.0000 και 6.000 κρούσματα που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με τους θανάτους που έχουμε δείχνει ότι ειναι υψηλή η θνητότητα σε σχέση με τις άλλες χώρες.

«Αυτό μας ανησυχεί και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων».

«Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μια προσπάθεια να γίνει έλεγχο», δήλωσε ακόμα ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «μια υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αν είχε επεκταθεί νωρίτερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα»

«Με 70% εμβολιασμένους δεν έχει θέση το λοκντάουν», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr