Θωμαΐδης σε ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοσήσει ανεμβολίαστος

Το «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους χτύπησε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοσήσει κάποιος που είναι ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε πως μπορεί να μολυνθούν ακόμα και εμβολιασμένοι όταν μετά από καιρό αρχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά ανοσίας τους.

Αναφορικά με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα, ο καθηγητής έκανε λόγο για μια σταθεροποιημένη και αισιόδοξη εικόνα για Αττική και Θεσσαλονίκη με : «Εδώ και 3 εβδομάδες τα λύματα δείχνουν μια τάση σταθεροποίησης και αυτό είναι ένα θετικό γεγονός».

Η άνοδος στους νεκρούς, με αυτούς να ανεβαίνουν χθες (1/09) στους 47, δήλωσε πως ήταν κάτι φυσιολογικό  και αναμενόμενο μιας και υπάρχει αύξηση στους διασωληνωμένους.

Από την άλλη, για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών μίλησε στην εκπομπή ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.

Τόνισε πως τα ποσοστά στα σχολεία είναι χαμηλά, αναφέροντας πως 9% των μαθητών έχει εμβολιαστεί στα Γυμνάσια και 19% στα Λύκεια.

Ωστόσο ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για τους παιδίατρους να επιτελέσουν το έργο τους και να «σηκώσουν μανίκια», όπως είπε.

«Το 30% των ανηλίκων που παραμένει ανεμβολίαστο μεταφέρει τις φοβίες του στα παιδιά, για αυτό και οι παιδίατροι πρέπει να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση».

Πηγή: skai.gr