Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 έχουν ήδη εμβολιαστεί

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 έχουν ήδη εμβολιαστεί

Πάνω από 140.000 παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μάλιστα σημαντική αύξηση των εμβολιασμών καθώς έχουν εμβολιαστεί πάνω από 16.000 παιδιά. 

Πιο αναλυτικά, στην ηλικιακή ομάδα 15 -17 ετών, έχει εμβολιαστεί το 25%, δηλαδή 90.000 παιδιά, ενώ εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί το ποσοστό αυτό φτάνει στο 26,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14 ετών έχει εμβολιαστεί το 13%, δηλαδή 50.000 παιδιά και εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 14,5%. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν εμβολιαστεί 13.500 παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

Συνολικά έχουν γίνει στη χώρα 6.265.000 εμβολιασμοί με μία τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% του γενικού πληθυσμού και στο 68,6% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 5,8 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 56% στο γενικό πληθυσμό και 65% στον ενήλικο πληθυσμό.

Τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν κλείσει 102.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης με την πλειοψηφία να αφορά σε νέους κάτω των 35 ετών.

Άρχισαν να λαμβάνουν SMS για τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι

Αύριο Τρίτη, (14/9) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για αναμνηστική τρίτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους. Αφορά περίπου 285.000 πολίτες ορισμένοι εκ των οποίων ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα κινητά τους SMS για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει από ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Θεμιστοκλέους από τις αρχές Αύγουστου, οπότε ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς, έχουν γίνει έως τώρα 1.110 εμβολιασμοί, 250 σε ιατρεία και 860 κατ’ οίκον.

Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι περισσότεροι από χίλιοι και ήδη έχουν  ενταχθεί στο σύστημα εμβολιασμού 159 ιδιώτες και 14 πολυιατρεία. Αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και με 50 ευρώ για εμβολιασμό στο σπίτι.

10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού σε φαρμακοποιούς, γιατρούς κάθε ειδικότητας

Γιατροί και φαρμακοποιοί αμείβονται με 10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν σε πολίτες για εμβολιασμό. Δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξάρτητα  από το εάν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Στο πρόγραμμα των κατάκοιτων πολιτών, έχουν υποβληθεί 8.700 αιτήσεις και έχουν ήδη εμβολιαστεί 7.590 πολίτες από Κινητές Ομάδες των Κέντρων Υγείας. «Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι ήπιος πολίτης ενταχθεί, διενεργείται πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινούν εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι το πρόγραμμα συμμετοχής των παιδιάτρων στους εμβολιασμούς, θα είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους που θα συμμετέχουν.

Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για παράνομους, εικονικούς εμβολιασμούς

Μιλώντας για τους παράνομους και τους εικονικούς εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας «από το ‘’α’’ έως το ‘’ω’’» και προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες της υγείας, που καθημερινά εκδίδουν εκατοντάδες πιστοποιητικά οπλοφορίας, αναρρωτικές άδειες αλλά και ψυχιατρικές εκτιμήσεις.

Για τις δικλείδες ασφαλείας εξήγησε ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αναφερθούν, ωστόσο το σύστημα παρακολουθείται και ενεργοποιούνται έλεγχοι όπου απαιτείται.

Πηγή: skai.gr