Θάνος Ασκητής σε ΣΚΑΪ: Μιλήστε ανοιχτά για το σεξ στα παιδιά - Γονέας που δεν γνωρίζει, φοβάται

Ο καθηγητής τόνισε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά, συνδέει συναισθηματικά το ζευγάρι, «γεννάει» παιδιά και αναπτύσσει μια καλύτερη και πιο ώριμη ψυχική υγεία και μια σωματική ευεξία μέχρι το βαθύ γήρας.

Στη σημασία της σεξουαλικής αγωγής των παιδιών, τόσο θεσμικά από την πολιτεία με μάθημα στα σχολεία, όσο και από τους γονείς τους, αναφέρθηκε ο καθηγητής Θάνος Ασκητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας.

Όπως είπε η σεξουαλική αγωγή, στη σχολική κοινότητα και στην οικογένεια (γονείς και παιδιά) αποτελεί ένα σπουδαίο κομμάτι της ανθρώπινης ωρίμανσης.
Χαρακτήρισε αποσπασματικές τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα από την Πολιτεία λέγοντας ότι απαιτείται ένα οργανωμένο μάθημα σεξουαλικής αγωγής «και όχι με λέξεις όπως είναι ‘’αγαπώ το σώμα μου’’ ή ‘’η βιολογία’’».

«Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, ανοιχτά. Να ξέρετε, ότι αυτά τα θέματα όσο πιο αληθινά τα εκφράζεις, τόσο πιο ώριμα τα προβάλεις και νομίζω ότι το μεγάλο κεφάλαιο είναι ο γονιός» τόνισε ο κ. Ασκητής εξηγώντας πως ο γονιός που δεν γνωρίζει, φοβάται και αναπτύσσει λαθεμένες αντιλήψεις.

Προειδοποίησε για το διαδίκτυο, λέγοντας ότι δυστυχώς έχει γίνει αγωγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πως δεν πρέπει το ζήτημα να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά ειδικά στην σημαντική ηλικιακή κατηγορία των 6 έως 16 ετών.

Το σεξ οδηγεί σε ψυχική υγεία και σωματική ευεξία έως το βαθύ γήρας

Ο κ. Ασκητής τόνισε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά, συνδέει συναισθηματικά το ζευγάρι, γεννάει παιδιά και αναπτύσσει μια καλύτερη και πιο ώριμη ψυχική υγεία και μια σωματική ευεξία μέχρι το βαθύ γήρας.

«Να ξέρετε ότι σήμερα  η σεξουαλική μας ζωή δεν τελειώνει στα 50 - 60 όπως παλιά λέγαμε. Διατηρείται και έχει και επιθυμία ο άνθρωπος μέχρι το τέλος της ζωής του, άρα η ανάγκη της συντροφικότητας, της συναισθηματικής πληρότητας και της εξέλιξής του, είναι οι σημαντικοί σταθμοί μιας σεξουαλικής ζωής», εξήγησε ο καθηγητής.

«Κατά βάση η σεξουαλική υγεία είναι η πεποίθηση ότι έχω δικαίωμα να έχω σύντροφο, να έχω  διάθεση για τον εαυτό μου να έχω ψυχική και σωματική υγεία», είπε ο κ. Ασκητής και αναφέρθηκε στα σεξουαλικά δικαιώματα, όπως της αυτοδιάθεσης, του σεβασμού, της κοινωνικής οριοθέτησης.

Πηγή: skai.gr
TAGS: σεξ