Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα - Αυτή την εβδομάδα η κορύφωση

Η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, δήλωσε ο καθηγητής

Σε 315.000 ανέρχονται περίπου τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Ωστόσο η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε  τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα ''να κολλήσω να τελειώνω''. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε»

Πηγή: skai.gr