Σαρηγιάννης- Μανωλόπουλος: Στα 3.500 κρούσματα αρχές Αυγούστου- Ο ρόλος της κυτταρικής μνήμης

Για την κυτταρική μνήμη όσον αφορά τον κορωνοιό αλλά και την πορεία των κρουσμάτων εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος,μίλησαν στον ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είμαστε σε ήπια αυξητική τάση» τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τα μοντέλα επεξεργασίας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον καθηγητή, το γεγονός ότι έχουμε μείωση της ταχύτητας αύξησης σημαίνει αφενός ότι ο πληθυσμός συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα και έχει μια καλύτερη συμπεριφορά ως προς την τήρηση των μέτρων, αφετέρου ότι βοηθούν οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει, ακόμη κι αν η πορεία κι ο ρυθμός τους δεν φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Είχαμε πει εξ αρχής ότι μέσα Αυγούστου θα φτάναμε στα 3.500 κρούσματα, κάπου εκεί εκτιμούμε πως θα φτάσουμε και τώρα» είπε εκτιμώντας ειδικότερα πως τόσα κρούσματα αναμένουμε περί τις αρχές του Αυγούστου και προσθέτοντας πως η ραγδαία αύξηση που παρατηρούμε το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή, συγκρατείται.

"Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια πτώση στην ταχύτητα", επεσήμανε πάντως.

Τα δεδομένα που συνεχώς προστίθενται θα πρέπει να μας προωθούν προς το να εμβολιαστούμε, και όχι προς το αντίθετο, και ένας από τους πολλούς λόγους που συνηγορούν ως προς αυτό είναι και η κυτταρική ανοσία, τόνισε από την πλευρά του ο κος Μανωλόπουλος εξηγώντας πως πέρα από τα αντισώματα που αναπτύσσονται στον οργανισμό μετά την νόσηση ή το εμβόλιο, υπάρχει και η κυτταρική μνήμη, δηλαδή η ικανότητα των κυττάρων μας να μαθαίνουν πώς να παράγουν αντισώματα.

Πηγή: skai.gr