Τι κρύβεται πίσω από το απάνθρωπο lockdown στη Σανγκάη -Εξηγούν στον ΣΚΑΪ Σαρηγιάννης και Μαγιορκίνης

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, επομένως χρειάζεται το lockdown, εξηγούν στον ΣΚΑΪ οι καθηγητές Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας στις ανησυχίες για την εξάπλωση ενός πιθανού νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι στη Σανγκάη η ανοσία ίσως δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε και ίσως δεν έχουν επιτύχει τα επίπεδα εμβολιασμού που πρέπει στους ηλικιωμένους.

Αντίστοιχα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι γενικά δεν έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού και το κινέζικο εμβόλιο αποδείχτηκε ότι δεν είχε τόσο καλή αποτελεσματικότητα.

Οι καθηγητές τόνισαν ότι είναι πολύ εύκολο να έχουν μεγάλη εξάπλωση. «Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη την πανδημία εκεί πέρα ίσως να βουλιάξει το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπαν ότι στην Κίνα επικρατούν, όπως και σε όλο τον κόσμο πλέον, η Όμικρον και η υποπαραλλαγή της, η Όμικρον 2.

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με το lockdown είπε ότι «θα δουν ότι δεν είναι εφικτό αυτό που θέλουν να πετύχουν».

Ο κ. Σαρηγιάννης ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι ειδικοί στη χώρα μας δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει μια νέα έξαρση, με βάση αυτό που συμβαίνει στην Κίνα.

Πηγή: skai.gr