«Παιδί και Καρκίνος- Πέρα από το Φόβο»- Hμερίδα από το Make-A-Wish

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά την 15η Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο;

Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους;

Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητήσουμε στις 15 Φεβρουαρίου στο  Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, μεταξύ 16:30 – 19:00, στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών της χώρας μας. 

Μέσω βιωματικών εμπειριών, η ημερίδα θα εστιάσει στο ψυχολογικό βάρος που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το παιδί και η οικογένειά του, όσο και ο επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου.  

Παιδιά και οικογένειες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο θα μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που βίωσαν - ή εξακολουθούν να βιώνουν - και το θα συζητήσουν ΜΑΖΙ με τους κορυφαίους γιατρούς μας. Χέρι – χέρι θα πορευτούν σε μία κοινή συζήτηση που σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα. 

Από την ημερίδα, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της σημασίας της για ένα «αύριο», χωρίς φόβο.

Η Ημερίδα της 15ης Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι), αλλά και μέσω livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο https://tinyurl.com/gogold-makeawishgr

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

'['['[

ppp

pp

Δείτε την αναλυτική agenda εδώ

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DryLog Ltd. και Φούρνοι Αλετράς, και των υποστηρικτών Sephora και NEF-NEF Homeware.

Θερμά ευχαριστώ στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, του Δειπνοσοφιστήριον Catering για τη φροντίδα των καλεσμένων και της Stylebox για τα έπιπλα.   

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω.

Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  

Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.100 ευχές, 298 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr           

Πηγή: skai.gr