Μαγιορκίνης: «Μείωση κρουσμάτων γρίπης στα μέσα Φεβρουαρίου» - Καθησυχαστικός για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων ανέφερε ο καθηγητής

Σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης και τη γενικότερα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας μίλησε στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση.

«Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι είμασταν πριν δύο εβδομάδες» ανέφερε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

«Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε». είπε.

Ο κύριος Μαγιορκίνης μίλησε στην εκπομπή (Δύο στη Μία) στην ΕΡΤ1 και για τα οφέλη του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορωνοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται.

Κλείνοντας ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν τη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr