Κορωνοϊός: Τι θα συμβαίνει σε 6 μήνες- Για άσχημα νέα κάνουν λόγο ειδικοί στον Bloomberg

Άσχημα νέα, σύμφωνα με το Βloomberg,για όποιον ελπίζει να δει φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία κορωνοιού, μέσα στους επόμενους έξι μήνες, φαίνεται πως φέρνουν οι επιστήμονες οι οποίοι τονίζουν πως πρέπει να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις απ, αυτές που ήδη έχουμε περάσει.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ επερχόμενες εξάρσεις του ιού αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων και την ακύρωση μαθημάτων. 

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος για λοίμωξη θα είναι άμεσος για τους εμβολιασμένους τρόφιμους οίκων ευγηρίας ενώ οι εργαζόμενοι κληθούν να ζυγίσουν τους κινδύνους που θα ενέχει μια επιστροφή στο γραφείο, καθώς τα νοσοκομεία θα δεχθούν εκ νέου ιδιαίτερα μεγάλη πίεση.

Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν ή θα εμβολιαστούν πριν τελειώσει η πανδημία,επιμένουν οι ειδικοί. Ίσως και τα δύο. Λίγοι άτυχοι θα κολλήσουν τον ιό περισσότερες από μία φορές. Ο αγώνας ανάμεσα στα κύματα μετάδοσης που οδηγούν σε νέες παραλλαγές και η μάχη για τον εμβολιασμό του πλανήτη δεν θα τελειώσει μέχρι ο κορονοϊός να μας αγγίξει όλους.

«Βλέπω αυτές τις συνεχείς εξάρσεις να συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στη Μινεάπολη και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. "Τότε θα υπάρξει μια ύφεση, ενδεχομένως κάπως απότομα", είπε. "Και τότε νομίζω ότι πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να δούμε άλλη μια άνοδο το φθινόπωρο και το χειμώνα" φέτος, πρόσθεσε.

Με δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μην έχουν εμβολιαστεί ακόμη και με ελάχιστες πιθανότητες να εξαλειφθεί ο ιός, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες εστίες στις σχολικές τάξεις, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας τους επόμενους μήνες, καθώς οι οικονομίες προωθούν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Ακόμα και όταν τα ποσοστά ανοσίας θα αυξάνονται, πάντα θα υπάρχουν άτομα που είναι ευάλωτα στον ιό: νεογέννητα μωρά, άτομα που δεν μπορούν ή δεν θα εμβολιαστούν, και εκείνα που εμβολιάζονται αλλά υποφέρουν από σημαντικές λοιμώξεις καθώς τα επίπεδα προστασίας σε αυτούς μειώνονται.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Ένας βασικός κίνδυνος είναι το εάν θα αναπτυχθεί μια παραλλαγή ανθεκτική στα εμβόλια, αν και δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει, επισημαίνει το άρθρο.

Πηγή: BLOOMBERG