Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η σταθεροποίηση- Τα επόμενα βήματα για χαλάρωση που εξετάζει η Επιτροπή

Συνεχίζεται η σταθερή πορεία της επιδημίας στην χώρα, ενώ στο τραπέζι της Επιτροπής των Ειδικών αναμένεται να τεθεί νέα χαλάρωση μέτρων.

Στη χθεσινή ενημέρωση η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία και τόνισε την σημασία της χημικής ανοσίας σε συνδυασμό με την φυσική.

«Η παρουσία μεταλλάξεων απαιτεί συνεργασία και των δύο τύπων ανοσίας», τόνισε.

Κατάργηση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, για το εάν θα εισηγηθεί η κυβέρνηση την Τετάρτη στην Επιτροπή τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η Επιτροπή σταθμίζοντας την εξέλιξη των μεγεθών και των δεδομένων της πανδημίας, παρακολουθώντας και την πορεία στις υπόλοιπες χώρες  κάνει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση αποφασίζει με βάση αυτές».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε επίσης ότι οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα φύγουν με το άνοιγμα το καιρού.

18.094 νέα κρούσματα, 88 νεκροί και 460 διασωληνωμένοι

Χθες καταγράφηκαν 18.094 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια, με τα 5.890 να εντοπίζονται στην Αττική. Οι νεκροί ανήλθαν στους 88 και οι διασωληνωμένοι στους 460.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας μετάλλαξης, τονίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι πιο εκτεθειμένοι.
 

Πηγή: skai.gr