Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές αυξήθηκε το ιικό φορτίο και σε ποιες μειώθηκε - Τι συμβαίνει με την Πάτρα

Προβληματισμός για την περιοχή της Αχαΐας, που παρουσιάζει αύξηση 135% - Αισθητή μείωση 59% στα Ιωάννινα - Οριακή αύξηση σε Αθήνα και Χανιά

Αύξηση 135% στο ιικό φορτίο παρουσιάζει η περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ανάλυση των λυμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Αύξηση, αλλά σε οριακό επίπεδο (15%) παρουσιάζει και η Αθήνα, ενώ λίγο μεγαλύτερη (29%) είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα Χανιά.

Στον αντίποδα, σαφή μείωση στο ιικό φορτίο παρουσίασαν τα Ιωάννινα, ενώ πτωτικές ή σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που ελέχθησαν.

Λύματα πίνακες

Πιο αναλυτικά η αναφορά για το ιικό φορτίο στην έκθεση του ΕΟΔΥ

«Την εβδομάδα 15 έως 21 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με την εβδομάδα 8 έως 14 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε πέντε (5/11) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+135%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στα Χανιά (+29%) και στην Αττική (+15%).

Καθαρά πτωτική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (-53%), ενώ οριακά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στο Βόλο (-29%) και στη Θεσσαλονίκη (-19%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (-3%), στην Αλεξανδρούπολη (-4%), στη Λάρισα (0%), στην Ξάνθη (+4) και στο Ηράκλειο (+6)». 

Πηγή: skai.gr