Κλείσιμο

Κορωνοϊός-Πλεύρης: Τι είπε για επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και διάρκεια πιστοποιητικών

Στο ενδεχόμενο να επαναξιολογηθεί το ισχύον πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και να επιβληθεί ένα χρονικό όριο ισχύος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με αυτό να σημαίνει πως δεν αποκλείεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού να αρχίσει να «κατεβαίνει» ηλικιακά προς τα κάτω.

Υπενθύμιζεται πως αυτή τη στιγμή η υποχρεωτικότα αφορά άτομα άνω των 60 ετών,  στα οποία, αν δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον  και τόνισε να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν.

Πηγή: skai.gr