Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Από Δευτέρα ο ΕΜΑ ανοίγει τα χαρτιά του για την 3η δόση

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις από πλευράς Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναφορικά με τις συστάσεις προς τα κράτη μέλη της Ε.Ε για την τρίτη δόση εμβολίων.

Πηγές της Καθημερινής Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζουν πως η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων που έχει ζητήσει ο ΕΜΑ, προκειμένου να τοποθετηθεί επί όλου του φάσματος που αφορά τον επιπρόσθετο εμβολιασμό.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν την ερχόμενη Δευτέρα ο ΕΜΑ να ανοίγει τα χαρτιά του, δίνοντας το πράσινο φως για την τρίτη δόση. Προοπτική στην οποία συνηγορούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και που έχουν οδηγήσει κάποιες χώρες εντός και εκτός ΕΕ να μην αναμένουν τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και να προχωρούν με την τρίτη δόση.

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένους νομικούς κινδύνους επειδή δεν έχει γίνει ακόμη σύσταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση πρόσθετης δόσης, προειδοποίησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.