Γιατί επαναμολύνονται άτομα που νόσησαν πρόσφατα- Γιατρός εξηγεί

Σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, λόγω της Όμικρον, με κάποιους να μολύνονται ξανά και ξανά. Την εξήγηση για το γιατί συμβαίνει αυτό έδωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «υπάρχει ακόμη η Δέλτα στην κοινότητα και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θάνατοι που βλέπουμε τώρα οφείλονται στο Δέλτα στέλεχος και όχι στο Όμικρον. Αυτό θα φανεί και στα επόμενα αποτελέσματα ταυτοποίησης».

Όπως τόνισε αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ιδιαίτερη μετάδοση στην κοινότητα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταλλαχτεί ο ιός περισσότερο.

«Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται ότι προκαλεί επαναλοιμώξεις σε άτομα που νόσησαν πολύ πρόσφατα. Δεν το είχαμε δει αυτό στο παρελθόν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, δηλαδή κάποιος να επαναμολύνεται με το ίδιο στέλεχος», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Συνέχισε λέγοντας: «Φαίνεται ότι η ανοσιακή απάντηση σε κάποια άτομα δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ούτως ώστε αν επανεκτεθεί το άτομο να αποτρέψει την μόλυνση. Αυτά τα άτομα επαναμολύνονται και παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία είναι ήπια», ενώ εξήγησε ότι συνήθως εκείνοι που επαναμολύνονται είναι περισσότερο άτομα που δεν εμβολιάστηκαν. 

«Στους εμβολιασμένους, κάποιοι που εμβολιάστηκαν διπλά, έχουν παρουσιάσει επαναλοίμωξη αλλά όχι οι τριπλά εμβολιασμένοι».

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: Sigmalive