Νέα χαλάρωση των μέτρων από σήμερα: Τι αλλάζει σε διασκέδαση και γήπεδα

Ξεκινά από σήμερα Σάββατο, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με φόντο την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των περιορισμών που όπως προαννείγγηλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη, οι ειδικοί επεξεργάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφάσισαν να εισηγηθούν αλλαγές που θα αφορούν στην όρθια διασκέδαση, τα γήπεδα και την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών, οι οποίες και έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση.

Τι αλλάζει από το Σάββατο 18/02

Επιτρέπεται από σήμερα η παρουσία ορθίων στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης , όπου θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Θετικά είναι τα νέα και για τους φιλάθλους καθώς η πληρότητα στα γήπεδα αυξάνεται από το 10% στο 50%.

Παράλληλα, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» και για την έναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ επίσης αποφασίστηκε εφαρμογή της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Επισημαίνεται πως για μια ακόμα χρονιά θα απαγορεύονται τα καρναβάλια, ωστόσο ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα επιτραπούν.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση

Την ίδια ώρα, η πανδημία στη χώρα μας φαίνεται πως έχει μπει σε μια σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων με βάση τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ έπεσε στους 470, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ξεπερνούσε τους 500.

Τα κρούσματα παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα (18.605 ανακοίνθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ) ,με τον δείκτη αυτό ωστόσο να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης σε καθημερινό επίπεδο.

Ο «σκληρός» δείκτης που εξακολουθεί να προβληματίζει είναι αυτός των θανάτων μετά και τους 80 ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: skai.gr