Κλείσιμο

Ιταλία-Κορωνοϊός: Ξεκινά η εφαρμογή για το πράσινο πάσο - «Δεύτερη φάση» τον Σεπτέμβριο

Η κυβέρνηση Ντράγκι επεκτείνει την χρήση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που μόλις ολοκληρώθηκε, αποφασίσθηκε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η χρήση του «πράσινου πάσου» θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο σε τρένα, πούλμαν και αεροπλάνα, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

Μόνη εναλλακτική, για το προσωπικό των σχολείων που δεν θα έχει πάσο, θα είναι η δυνατότητα να επιδεικνύει διαγνωστικό τεστ, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δυο ημέρες. Διαφορετικά, μετά την πάροδο πέντε ημερών, καθηγητές και υπάλληλοι θα μπορούν να τίθενται σε διαθεσιμότητα, χωρίς την καταβολή του μισθού.

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, η χρήση του πράσινου πάσου είναι υποχρεωτική για διδάσκοντες και καθηγητές. Τα διαγνωστικά τεστ, στο εξής, θα κοστίζουν 8 ευρώ για τα παιδιά και εφήβους και 15 για τους ενήλικες.

Το green pass δεν θα είναι αναγκαίο, πάντως, όταν οι μετακινήσεις με τρένα ή πούλμαν θα πραγματοποιούνται εντός της ίδιας περιφέρειας.

Παράλληλα, από αύριο, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της εφαρμογής του «πάσου του εμβολιασμένου». Θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων, όπως και για να εισέρχεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πολιτισμού και να επισκέπτεται τους συγγενείς του σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ιταλία