ΗΠΑ: Κορυφαίοι υγειονομικοί λένε όχι στη χορήγηση 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Κορυφαίοι υγειονομικοί είπαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως προσδοκούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στον Λευκό Οίκο να αναβάλει το σχέδιό του για τη χορήγηση αυτών των δόσεων σε όλον τον πληθυσμό, γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν και να μελετήσουν όλα τα αναγκαία δεδομένα.

Η Δρ Τζάνετ Γούντκοκ, που ασκεί χρέη Επιτρόπου στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, τον Τζέφρι Ζίεντς, ότι οι υπηρεσίες τους ίσως να είναι σε θέση να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μόνο για ορισμένους απ’ όσους έχουν κάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ