Η λοίμωξη από Covid είναι πιο πιθανή ανάλογα με την ομάδα αίματος – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Οι τύποι αίματος και η ευαισθησία σε μια μόλυνση Covid-19 αποτέλεσαν την πρώτη υπόθεση που διατυπώθηκε από ερευνητές στην Κίνα τον Μάρτιο του 2020

Οι μολύνσεις από Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τα σχέδια της κυβέρνησης να ζήσει με τη νόσο. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Αγγλία και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό σκαρφάλωσε πάνω από τις 10.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, φθάνοντας τις 10.658 στις 4 Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 36%! 

Εκτιμάται ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν θετικοί στο Covid-19 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, καταγράφοντας απότομη αύξηση 32% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με την κατακόρυφη αύξηση των λοιμώξεων πολλοί μπορεί να ανησυχούν για τον κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό είτε για πρώτη φορά είτε για άλλη μια φορά. 

Αποδεικνύεται ότι ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά ανάλογα με τον τύπο του αίματος που έχετε, αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με τη «Mirror». Η ομάδα αίματος και η ευαισθησία σε μια μόλυνση Covid-19 αποτέλεσαν την πρώτη υπόθεση που διατυπώθηκε από ερευνητές στην Κίνα τον Μάρτιο του 2020. Οι ιδέες αυτές επαναλήφθηκαν περαιτέρω από μια δημοσίευση του Πανεπιστημίου Κολούμπια ένα μήνα αργότερα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία εξετάσεων «DNA 23andMe» ενίσχυσε περαιτέρω αυτή τη θεωρία, όταν κατάφερε να συνδέσει αυτούς που πήγαιναν για διαγνωστικές εξετάσεις και τις λοιμώξεις Covid μεταξύ 750.000 ανθρώπων που διαγνώστηκαν και νοσηλεύτηκαν για Covid-19.

Όσοι είχαν τύπο αίματος Ο ήταν καλύτερα προστατευμένοι.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «New England Journal of Medicine» επιβεβαίωσε την ιδέα και διαπίστωσε ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Α είχαν 45% αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από το Covid σε σχέση με τα άτομα με άλλες ομάδες αίματος. Και πάλι, τα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αίματος Ο είχε 35% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθεί.

Οι ερευνητές και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τώρα ότι ο τύπος αίματός σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πιθανότητα να κολλήσετε Covid, με τον τύπο Α να είναι πιο ευαίσθητος και τον τύπο Ο να έχει μικρότερο κίνδυνο.

Ο Δρ Xand van Tullekan από το Healthcheck UK Live δήλωσε: «Ο ιός του αίματος είναι ο πιο επικίνδυνος για την υγεία. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό ή τουλάχιστον υπάρχουν κάποια δεδομένα που το υποστηρίζουν. Όποια ομάδα αίματος κι αν είστε, η συμπεριφορά σας πρέπει να είναι η ίδια». 

Πηγή: skai.gr