Γραβάνης σε ΣΚΑΪ: «Δεν έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον-Μάσκες και εμβόλια τα όπλα μας»

«Δεν έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

Όπως είπε δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η εικόνα της λοίμωξης το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Θα εξαρτηθεί πόσο δύσκολοι θα είναι και από τη συμπεριφορά των πολιτών. 

Τα μέτρα που αφορά στη μάσκα είναι πολύ σημαντικά, τόνισε ο κ. Γραβάνης 

Μάλιστα κάλεσε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα ΚΝ95 και FFP2 πανοτύ όπου βρισκόμαστε με συνανθρώπους μας, είτε είμαστε στο σπίτι στη δουλειά, είτε εξωτερικά.

«Αν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όλοι μας, η πιθανότητα λοίμωξης ακόμα και σε συνωστισμό κάτω από ένα μέτρο  είναι 0,4-1% », σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Και κατέληξε: «Έχουμε δυο μεγάλα όπλα τις μάσκες και τα εμβόλια, πρέπει να εμβολιαστούμε ταχύτατα. Όσοι πιο πολλοί εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις, και όσοι εμβολιαστεί με την τρίτη δόση τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα να μπούμε σε μερικό ή γενικό lockdown».

Πηγή: skai.gr