Γώγος στον ΣΚΑΪ 100,3: Απαιτείται ετοιμότητα για την αύξηση κρουσμάτων της γρίπης

Ο καθηγητής τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων υγιεινής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα 

 Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, 
 καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.
 Ο κος Γώγος ανέφερε ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι ένα μεγάλο βήμα με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και στην ψυχολογία των παιδιών, γι αυτό και λαμβάνεται μόνο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Ο καθηγητής επεσήμανε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, με καλό πλύσιμο των χεριών και καλό εξαερισμό των χώρων επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα. 
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
«Δυστυχώς ο κόσμος έρχεται στα νοσοκομεία ακόμη και στην περίπτωση που χρειάζεται τον οικογενειακό γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η πίεση που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία δεν έχει σχέση με παλαιότερες καταστάσεις. Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η πίεση θα αυξηθεί γι' αυτό και όπως ανέφερε, θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. 

Πηγή: skai.gr