Γκάγκα: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα -Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στην 3η- 4η ΥΠΕ

Οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα (21/10) στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανέφερε σήμερα τα κρούσματα στην χώρα ήταν πάλι αρκετά, 3.407 συγκεκριμένα, με 703 κρούσματα στην Αττική και 496 στην Θεσσαλονίκη.

Εκφράζοντας την ανησυχία της για αυτά τα νούμερα έδειξε σε γραφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Όπως εξήγησε για την πρώτη κάρτα που παρουσίασε οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και απο αυτούς οι περισσότεροι 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι. Στην 2η κάρτα που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι. Στην 3η κάρτα που αφορά την 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι. Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες κάρτες που παρουσίασε η κα Γκάγκα με το κόκκινο χρώμα να εμφανίζει το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις περιοχές.

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr