Γκάγκα-ΣΚΑΪ: Πλήρες το «Σωτηρία» - Βασιλακόπουλος: Κάτω από 10% οι εμβολιασμένοι στα νοσοκομεία

Για την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, προτάσσοντας παράλληλα την προστασία που μας προσφέρει το εμβόλιο, μίλησαν στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους η Μίνα Γκάγκα (Πρόεδρος κεντρικού συμβουλίου Υγείας) και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατική Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

«Είμαστε πλήρεις. Έχουμε 8 κλινικές που λειτουργούν για covid και 84 κρεβάτια μονάδας» αποκάλυψε η Κυρία Γκάγκα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σωτηρίας.

Όπως τόνισε υπάρχουν μόνο 2 κρεβάτια κενά και οι κλίνες  για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα λιγοστεύουν. «Έχουμε συνέχεια πίεση στο Σωτηρία, έχουμε σοβαρότερα περιστατικά όσο περνάει ο καιρός και έχουμε μετατρέψει τα περισσότερα κρεβάτια σε κλίνες covid».

Μάλιστα η κα Γκάγκα δήλωσε πως μόλις 3 εκ των ασθενών που νοσηλεύονται, είναι εμβολιασμένοι. Όπως διευκρίνισε είναι σχετικά καλά στην υγεία τους ενώ όλοι τους  έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νοσήματα) το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό όπως σε έναν υγιή.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος  είπε αρχικά πως έχουμε πάθει αναισθησία ως προς τον θάνατο και θα γλιτώναμε με ένα τσίμπημα.

«Οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι περίπου 10% το πολύ , οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριά προβλήματα υγείας και έχουν εμβολιαστεί νωρίς», ανέφερε.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου: «Το εμβόλιο μας φτιάχνει ''όπλα'' με αντισώματα-κύτταρα, αν εγώ είμαι άτυχος και νοσήσω επειδή εκτεθώ σε μεγάλο ιικό φορτίο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ανεπαρκές».
 

Πηγή: skai.gr