Γκάγκα- Κορωνοϊός: Μεγάλη μάστιγα η πανδημία, τηρούμε τα μέτρα, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι

Μεγάλη μάστιγα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε αποκάλεσε την πανδημία η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Νομίζω ότι η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει, είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα, είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς και οι οικογένειές μας» επισήμανε στην ενημέρωση της Πέμπτης  

«Θέλω να ευχαριστήσω του συναδέλφους που βοηθούν σε αυτή τη πανδημία απ’ όπου βρίσκονται» πρόσθεσε η υπουργός.

Σχολεία

Για τα σχολεία διευκρίνισε πως «όταν κάνουμε 80.000 ή 100.000 τεστ την ημέρα και έχουμε τόσα θετικά τεστ, ξαφνικά κάνουμε 1 εκατ. τεστ την ημέρα, οπότε τα θετικά είναι λογικό ότι θα αυξηθούν πολύ σε νούμερο. Δεν πρέπει να μας τρομάζει αυτό, αλλά να μας κάνει μάλλον χαρούμενους γιατί μπορούμε να τα απομακρύνουμε, δηλαδή να βάλουμε τα παιδιά σε περιορισμό οπότε δεν θα υπάρχει μετάδοση στα σχολεία».

Εκτίμησε ότι τα παιδιά και οι καθηγητές τα μέτρα και θα αποφύγουμε τις συρροές. «Οι παρεμβάσεις θα γίνονται νωρίς και θα πάμε καλά. Υπάρχει συνεργασία» διαβεβαίωσε η Μίνα Γκάγκα.

Πλαστά πιστοποιητικά

Για τα πλαστά τεστ και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμών είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε και προχωράμε οπού υπάρχουν καταγγελίες, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. «Γίνεται ΕΔΕ επεμβαίνει εισαγγελέας, είναι λίγα τα αποδεδειγμένα κρούσματα  όπου υπάρχουν καταγγελίες θα ελέγχονται οι υγειονομικοί θα εμπλέκονται θα απομακρύνονται από την εργασία και θα ακολουθούν διοικητικές και νομικές κυρώσεις. «Όπου υπάρχουν αμφιβολίες γίνεται και PCR και Rapid τεστ σε πολλά νοσοκομεία» ξεκαθάρισε. 

5.305 πράξεις αναστολής 

Επιδόθηκαν 5.305 πράξεις αναστολής στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία, 5,8% του συνόλου των εργαζομένων. Οι γιατροί στα νοσοκομεία ήταν το 2,1% δηλαδή 347 σε σύνολο 21.000 γιατρών, το νοσηλευτικό προσωπικό 2.700 σε σύνολο 40.000, ενώ το διοικητικό 879 σε περίπου 12.000. «Τα ποσοστά δεν είναι πολύ μεγάλα, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ΥΠΕ, τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όπου χρειαστεί γίνονται μετακινήσεις όπου χρειαστεί έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις γιατρών που θα τρίξουν γρήγορα, θα υπάρξει νοσηλευτικό προσωπικό επικουρικό, τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν». Υπάρχουν δυσκολίες, παραδέχθηκε η κ. Γκάγκα, όμως τα πράγματα αντιμετωπίζονται, και όπου χρειάζεται θα υπάρξουν παρεμβάσεις. 

Οι αιτήσεις αναστολής των επιστροφών 500 περίπου, και βρίσκονται σε φάση έλεγχου από την αρμόδια επιτροπή πρόσθεσε.  
 

Πηγή: skai.gr