Ένωση Εντατικολόγων Γερμανίας: Ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερο 4ο κύμα κορωνοϊού -Ανησυχούμε πολύ

Η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI) ανησυχεί πολύ για την κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού το φθινόπωρο.

«Η κατάσταση είναι τώρα καλά διαχειρίσιμη, αλλά ετοιμαζόμαστε για ένα μεγαλύτερο τέταρτο κύμα. Ενόψει του φθινοπώρου, είναι σαφές ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και των ασθενών οι οποίοι θα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ανησυχούμε πολύ. Η πρόοδος του εμβολιασμού έχει σταματήσει και σε σύγκριση με άλλες χώρες υπάρχουν λίγοι αναρρώσαντες από τον κορονοϊό στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα στη Βαϊμάρη ο εντατικολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εντατικολόγων Στέφαν Κλούγκε.

«Οι νεότεροι, οι οποίο τώρα μολύνονται περισσότερο, θα μπορούσαν να αρρωστήσουν σοβαρά. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας η νόσησή τους είναι παρόμοια με εκείνη των ηλικιωμένων ασθενών. Οι νεότεροι απλώς επιβιώνουν συχνότερα», τόνισε.

«Σήμερα είναι καταχωρημένοι στο μητρώο της Ένωσης Εντατικολόγων 1348 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19, δηλαδή 25 περισσότεροι από χθες. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από ό,τι στο απόγειο της πανδημίας Covid με περισσότερους από 5000 ασθενείς. Όλα τα μαθηματικά μοντέλα, όμως, δείχνουν ότι ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 θα αυξηθεί. Ανησυχώ επίσης για το γεγονός ότι περίπου το 20% των ατόμων άνω των 70 ετών εξακολουθούν να μην είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Kλούγκε.

Εκατοντάδες επιστήμονες και γιατροί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Βαϊμάρη για ένα τριήμερο συνέδριο όπου θα συζητήσουν μεθόδους θεραπείας για την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ