Κλείσιμο

Γ. Βουδούρης: Από σήμερα η σταδιακή εξόφληση Μαΐου για φαρμακοποιούς

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή εξόφληση του Μαΐου για τους φαρμακοποιούς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών εντείνονται.

«Από σήμερα το μεσημέρι έχουν υπογραφεί όλα τα εντάλματα και έχουν πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και αρχίζει η σταδιακή πίστωση των λογαριασμών. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 117 εκατ. ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βουδούρης πρόσθεσε δε, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει εξοφληθεί στους φαρμακοποιούς και ο μήνας Ιούνιος.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ένας μετά τον άλλο οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των χρεών του οργανισμού.

Την Τετάρτη σταμάτησε ο σύλλογος Ροδόπης, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχωρούν από τη ερχόμενη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας και της Ημαθίας.

Ήδη σε κινητοποιήσεις βρίσκονται 14 φαρμακευτικοί σύλλογοι (Κέρκυρας, Κοζάνης, Φλώρινας, Εύβοιας, Κρήτης, Μαγνησίας, Κορίνθου, Κυκλάδων, Γρεβενών και Αργολίδας).

Κλειστά είναι από το πρωί και τα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω συνεδρίασης του φαρμακευτικού συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στο θέμα.

Την ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ζήτησε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.
Πηγή: skai.gr