Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου μιλά στον ΣΚΑΪ

Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου είναι Έλληνας.

Πρόκειται για τον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, ο οποίος καθημερινά δίνει την ψυχή του για να βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς του, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Και για αυτό έλαβε και αυτή την άκρως τιμητική διάκριση. 

«Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα θεωρώ ότι τους φωτίζει η αυτή τιμή της απονομής του βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες. Για μια διαφορετική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και για ένα οικογενειακό γιατρό για όλους τους πολίτες» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που περάσαμε και περνάμε οι υγειονομικοί» είπε ο κος Μαριόλης όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας κορωνοιού ενώ επισήμανε πως αυτό ισχύει ειδικά για αυτούς που εργάζονται εκτός του περιβάλλοντος του νοσοκομείου.

Ο κος Μαριόλης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι γιατροί που κλήθηκαν να εργαστούν σε σκηνές, να διαμορφώσουν χώρους περίθαλψης εκτός των νοσοκομειακών δομών και να σπεύσουν σε ασθενείς που νοσούσαν με κορωνοιό, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

«Γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες» δήλωσε και επεσήμανε περαιτέρω πως «το καθήκον κι η ευθύνη, τόσο η δική μου όσο και των λιγοστών συναδέλφων που πίστεψαν σε αυτό το όνειρο, και τους ευχαριστώ πολύ, θεσμοθετήθηκαν από τον ίδιο τον άνθρωπο»

«Δημιουργήσαμε κρυψώνες αντίστασης και θέλησης για περισσότερο φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε.

«Ο απόηχος από την σκέψη και την προσφορά στον άνθρωπο είναι αυτό που φωτίζεται σήμερα», συνόψισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr