Ζηνοβία: Στην κατάψυξη η χώρα - Oι κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της επικράτειας λόγω τoυ κύματος κακοκαιρίας Ζηνοβία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Δευτέρας του οδηγούς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διακόπηκε από τα διόδια Αφιδνών μέχρι την Τραγάνα και στα δύο ρεύματα νωρίς χθες το απόγευμα, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα με ελεύθερη διέλευση για όλα τα οχήματα από τα διόδια.Ωστόσο, οι αντιπαγετικές εργασίες συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η Πυροσβεστική προέβη στον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων στα Δερβενοχώρια, 13 στο Στεφάνι και άλλων 19 στα Βίλια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τη Δευτέρα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και χάος στους δρόμους.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί αυτήν την ώρα είναι οι εξής:

- Η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και προς το καζίνο.
- Η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος του 414 στρατιωτικού νοσοκομείου προς Νέα Μάκρη.
- Η λεωφόρος Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας “Λεωνίδας” προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
- Η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Θήβας, στο ρευμα προς Θήβα.
- Στην Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω παγετού.

Χωρίς ρεύμα έμειναν τη Δευτέρα αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων τα Πετράλωνα, τα Μελίσσια, το Θησείο, το Πόρτο Ράφτη αλλά και η Μαγούλα.

Για την περιοχή του Πόρτο Ράφτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μία μονάδα της ΔΕΗ τέθηκε εκτός λειτουργίας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. 

Ο καιρός την Τρίτη

Νεφώσεις με χιονόνερο, αναμένονται παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αττική.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). 

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί 9,  με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα ανατολικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται  τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. 

 Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.


Αναλυτικά ο καιρός στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr