Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Εντός των ημερών το τελικό σχέδιο για τα σχολεία δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Όταν ρωτήθηκε για πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με κανόνες και προϋποθέσεις, για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους, των ευπαθών ομάδων αλλά και όλης της κοινωνίας. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας προανήγγειλε ότι σήμερα θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία. 

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη. 

Παράλληλα, η υφυπουργός επισήμανε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν σε μικρότερη ύλη.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια αναφορικά με την ομαλή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Σχετικά με την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι «το θέμα λύθηκε με αποφασιστικότητα, έγκαιρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολύ βασικά ζητήματα».

Αλλαγές στα σχολεία

Επιπλέον, ανέφερε ότι χτες παρουσιάστηκε ένα νέο νομοσχέδιο για τα σχολεία. 

«Θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και αυτό θα το πετύχουν με ενσωμάτωση νέων θεματικών απο το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Τα παιδιά θα μάθουν για επιχειρηματικότητα, εθελοντισμό, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» συμπληρώνοντας πως οι αλλαγές θα αφορούν την νέα χρονιά 2020-2021.

Πηγή: skai.gr