Κλείσιμο

Ζάκυνθος: Ο Μητροπολίτης «καρατόμησε» 14 αρνητές ιερείς

Σε αργία τίθενται από το Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19. Ο Μητροπολίτης τους είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την απόφασή του αυτή και είχε ζητήσει από όλους στη Μητρόπολή του να είναι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα, καθαίρεσε έναν από τους 14 οριστικά, ενώ στους υπόλοιπους 13 έδωσε προθεσμία μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή κάποιων πιστών οι οποίοι πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου τρικάκια, ενώ κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου «σατανικές». 

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί, επίσης, το νέο αυστηρότερο πλαίσιο εισόδου στις εκκλησίες για τους ανεμβολίαστους.

Πλέον οι πιστοί θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ – είτε μοριακό είτε rapid.

Προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας, με την ευθύνη να μετακυλύετε στους εκπροσώπους των ναών, για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και αν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος για να δώσει οδηγίες στους κατά τόπους ναούς. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ θέλουν την αρχιεπισκοπή να συμφωνεί με το νέο αυστηρότερο πλαίσιο που έθεσε η Πολιτεία.
 

Πηγή: skai.gr