Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ζάκυνθο όπου λίγο πριν τις 5 το ξημέρωμα της Παρασκευής ξέσπασε δυνατή μπόρα η οποία διήρκησε μέχρι τις 10 δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια μέσα στην πόλη.

Κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους.

Λίγο μετά τις 10.15 κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή του Αργασίου όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έως τώρα προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε για περίπου 5 ώρες το νησί της Ζακύνθου

Σημαντικές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο προς Βασιλικό με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Άμεση ήταν η παρέμβαση συνεργείων περιφέρειας και δήμου όπου με μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και βράχια που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Η Τροχαία έχει αποκλείσει τα επικίνδυνα σημεία.

Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα ν πλημυρίσουν δρόμοι, κατοικίες ,ενώ ο δυνατός ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη  στέγη του 2ου και 3ου Γυμνασίου

Από την μανία των ανέμων, ηλιακοί θερμοσίφωνές ξηλώθηκαν και προσγειώθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, πέργολές διαλύθηκαν ολοσχερώς ενώ υπάρχουν σοβαρές ζημιές από το όγκο νερού που έπεσε.

 

Πληροφορίες από imerazante.gr / zantetimes.gr / ermisnews.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις