Υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΛΑΣ: Δεν πρέπει να κατέβει το Amber Alert για τον 6χρονο Ράινερ χωρίς εγγυήσεις για την υγεία του

Υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΛΑΣ: Δεν πρέπει να κατέβει το Amber Alert για τον 6χρονο Ράινερ χωρίς εγγυήσεις για την υγεία του

Του Μάκη Συνοδινού 

«Δεν πρέπει να κατέβει το Amber Alert για τον 6χρονο Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του, και όντως στη Νορβηγία, με τον βιολογικό του πατέρα». Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τόσο αρπαγής όσο και εξαφάνισης ανηλίκων στο παρελθόν. 

Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με τον αξιωματικό, είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να πιστοποιείται από δημόσιο φορέα, πρεσβεία, και όχι απλά από ένα έγγραφο δικηγόρου, ότι το παιδί χαίρει άκρα υγείας, καθώς και να πιστοποιείται το πού ακριβώς μένει.

«Μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση της αρπαγής του 6χρονου  -σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο των αρχών όσο και του ρεπορτάζ- να έχει αποκαλυφθεί μια μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ των γονέων ωστόσο το Amber Alert θα λήξει μόνο όταν βεβαιωθούμε για το πώς και πού είναι ο 6χρονος» επισημαίνει ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Όπως δήλωσε στον skai.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος, άνδρας που δήλωσε δικηγόρος του πατέρα επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και δήλωσε ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στη Νορβηγία.

Ο ίδιος ζήτησε να τερματιστεί το amber alert για τον εντοπισμό του 6χρονου, με το Χαμόγελο του Παιδιού να απαντά ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα.

«Επικοινώνησε μαζί μας δικηγόρος από την πλευρά του πατέρα, μας ενημέρωσε ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία, ασφαλές. Μας ζήτησε να κατεβάσουμε το amber alert και απαντήσαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εισαγγελική εντολή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος στο skai.gr.

Το e-mail από τη Νορβηγία στην Ελληνίδα δικηγόρο του πατέρα

Πηγή: skai.gr