Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο ΕΚΑΒ κατά του κορωνοϊού

Υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ. Θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική βελτίωση της τελευταίας στιγμής.

Η τροπολογία που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή, επιβάλλει υποχρέωση εμβολιασμού για επιτακτικούς λόγους προστασίας δημόσιας υγείας, σε όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ).

Εξαιρούνται του εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσησή τους καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που τους εμποδίζει τη διενέργεια του εμβολιασμού τους.

Οι λόγοι εξαίρεσης ενός εργαζόμενου από τον εμβολιασμό του θα πρέπει να πιστοποιείται από τριμελείς επιτροπές της οικείας υγειονομικής περιφέρειας και οι οποίες θα αποτελούνται από ιατρούς του ΕΣΥ.

ΕΙΝΑΠ: Πόσοι γιατροί και υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί

Με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημερώνει για το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία ευθύνη της.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι εμβολιασμένοι κατά 94,3% (οι υπόλοιποι έχουν ανοσία λόγω νόσησης από τον ιό), ενώ το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό πάνω από 80%», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση τονίζει ότι τάσσεται υπέρ της καθολικότητας και όχι της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τόσο των υγειονομικών όσο και του γενικού πληθυσμού.

Πηγή: skai.gr