Ιωάννα Μάνδρου

Καμία ένδειξη για την τέλεση αξιόποινης πράξης δεν εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από έρευνες πέντε και πλέον ετών για τους δύο πολιτικούς (Δημ. Αβραμόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης) και για αυτό οι σχετικοί φάκελοι τέθηκαν στο αρχείο. Οι εισαγγελείς μάλιστα αποτιμώντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων τις χαρακτηρίζουν αόριστες.

Συγκεκριμένα στις εισαγγελικές διατάξεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :

Από τις ενέργειες του Άδωνη Γεωργιάδη δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας novartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών σε κάθε δε περίπτωση η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία novartis.

Συνεπώς εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις